Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Astrid Uhrenholdt Jacobsen mistet broren

OL-utøveren i sorg etter uventet dødsfall.

MISTET BROREN: Langrennsløpere Astrid Uhrenhold Jacobsen fikk i dag beskjed om at broren har mistet livet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MISTET BROREN: Langrennsløpere Astrid Uhrenhold Jacobsen fikk i dag beskjed om at broren har mistet livet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Langrennsløperen Astrid Uhrenholdt Jacobsen (27) mistet sin bror i dag. Det skriver Olympiatoppen i en pressemelding.

- Fredag mistet Astrid Uhrenholdt Jacobsen plutselig og uventet sin gode bror og treningskamerat. Langrennstroppen har vært samlet i anledning dødsfallet, og ivaretar Uhrenholdt Jacobsen i en krevende situasjon. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ønsker at lagvenninnene skal ha fokus på lørdagens konkurranse, skriver pressesjef Halvor Lea.

- Den norske OL-troppens tanker og medfølelse går til Astrid Uhrenholdt Jacobsen og hennes familie.

Går ikke OL-starten Uhrenholdt Jacobsen er i den norske OL-troppen i Sotsji, men er ikke tatt ut til åpningsdistansen 15 kilometer skibytte i morgen.

Hun representerer IL Heming - og klubben mottok dødsbudskapet med sorg.

- Det eneste jeg kan si er at dette er forferdelig, forferdelig trist, sier nestleder i IL Heming, Helle Aanesen, til Dagbladet.

- Det er et sjokk. Alle våre tanker går til Astrid og hennes familie, sier Aanesen.

Dagbladet har vært i kontakt med pressekontakt i Norges Skiforbund, Gro Eide. Hun opplyser at landslagsledelsen ikke kommer til å kommentere saken ytterligere i kveld.

Langrennsløperen Vibeke Skofterud er ikke med til OL og sa følgende om dødsfallet da hun var gjest hos NRK i kveld.

- Dette er et kjempestort sjokk for alle sammen. Tankene går til familien og pårørende. Idrett blir lite viktig når slike ting skjer, sier Skofterud.

I OL-åpningen skal Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Heidi Weng representere Norge. TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset tror dødsfallet preger hele langrennstroppen.

- Det påvirker jo troppen uansett. Det er supertragisk. Disse jentene er så utrolig knyttet til hverandre. Så dette preger nok troppen i veldig stor grad, sier Hjelmeset til TV2.

- Vi får håpe at de oppe i alt dette respekterer Astrid sitt ønske, som nok er at de skal gå for gull. Men det er selvsagt veldig viktig at laget nå støtter Astrid i denne vanskelige tiden, sier han.

Dag Kaas har vært Uhrenholdt Jacobsens personlige trener de siste årene. Han har ikke besvart Dagbladets henvendelser, men sier følgende til Aftenposten.

- Hun blir tatt godt vare på og fulgt opp.

Skuffet etter uttaket Astrid Uhrenholdt Jacobsen har vært i god form denne sesongen, med blant annet pallplass sammenlagt i Tour de Ski og stafettgull i NM.

Hun var skuffet etter at hun ble vraket til åpningsdistansen som er i morgen.

- Ja. Jeg er jo kvalifisert. Jeg oppfyller alle kriteriene som var satt opp på forhånd. Det finnes ingen logikk bak avgjørelsen, sa hun etter uttaket for halvannen uke siden.

Jacobsen har i flere år vært en av Norges beste langrennsløpere og slo gjennom med VM-gull i Sapporo i 2007.

Langrennsløpernes skiathlon starter klokka 11 i morgen. Uhrenholdt Jacobsen har vært høyaktuell til flere OL-øvelser og det er foreløpig ikke kjent om hun blir værende i Sotsji eller om hun reiser hjem til Norge.

Hele Norges coronakart