HAR FÅTT KJÆRESTE: Astrid har funnet lykken med Emil fra Fetsund. Foto: NTB/Scanpix
HAR FÅTT KJÆRESTE: Astrid har funnet lykken med Emil fra Fetsund. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Astrid Uhrenholdt Jacobsen om kjæresten Emil: - Han har aldri drevet med ski

Skistjernen har funnet drømmemannen.

Etter noen tøffe år med dødsfall og kreftsykdom i nær familie, og skader smiler lykken til langrensstjernen Astrid Uhrenholdt Jacobsen (28).

I et intervju med VG Sporten forteller hun at hun har funnet drømmemannen i kjæresten Emil. Han kommer fra Fetsund og har tidligere spilt håndball.

- Rolig type  - Han har aldri drevet med ski. Han liker å være ute, sånn som meg. Han er en rolig type. Han er ikke kjent, og ikke opptatt av å bli kjent. Det er viktig for meg å ha personer i livet mitt som gir annet påfyll.

Hun forteller videre at de to møttes via felles kjente, for snart ett år siden:

- Vi la merke til hverandre med én gang.

Åpnet opp om det såre savnet Det var i februar i fjor at Uhrenholdt Jacobsen mistet lillebroren Sten Anders, kort tid før OL i Sotsji. På sin egen blogg skrev den tapre skistjernen om det såre savnet:

«Jeg har gått igjennom en tøff periode. På mange måter er jeg fortsatt midt i den tøffe perioden. Det har vært svarte dager. Når sorg og motgang blir altoppslukende er det vanskelig å se at livet skal bli så mye bedre, selv om jeg nok besitter en iboende positivitet med troen på at det alltid vil gå litt bedre om jeg holder ut. Den livskraften har jeg arvet fra mamma og pappa».

Heldigvis for 28-åringen har hun både kjæresten, nærfamilie og ikke minst lagvenninnene som støtter henne i den tunge tiden.

Sammen om sorgen Skikollega Marit Bjørgen (34) har tidligere fortalt overfor svenske Sport-Expressen at lagvenninnene brukte hverandre for å komme gjennom sorgen:

- Vi oppdaget at vi fantes der for hverandre når det trengtes mest. Hvor viktig det er med venner når noe sånt skjer. Vi kom oss igjennom det sammen. Som et lag. Og det styrket oss alle.

I tillegg til langrennskarrieren er Uhrenholdt Jacobsen medisinstudent i Oslo.

LES OGSÅ: Astrid vant medalje etter det tøffe året

Saken ble opprinnelig publisert på Se og hør Les her.

VANT GULL:  Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok gull med de andre norske jentene Heidi Weng, Marit Bjørgen og Therese Johaug på stafetten i VM i Falun. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VANT GULL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok gull med de andre norske jentene Heidi Weng, Marit Bjørgen og Therese Johaug på stafetten i VM i Falun. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer