SUVEREN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant dagens 30 kilometer under NM med over 30 sekunder. Foto: Skiforbundet / NTB scanpix
SUVEREN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant dagens 30 kilometer under NM med over 30 sekunder. Foto: Skiforbundet / NTB scanpixVis mer

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant NM-tremila på suverent vis

Var i mål et halvt minutt før Heidi Weng og Silje Øyre Slind.

Heming-løperen var i mål hele 33 sekunder foran Weng fra BUL. Slind fra Oppdal var ytterligere 0,7 sekunder bak som nummer tre.

- Dette var veldig artig. Det var ikke planlagt å lede nesten fra start, men det fungerte veldig bra i dag. Da jeg fikk luke var planen at jeg skulle holde den til spurtpremien på 15 kilometer, sa Jacobsen.

- Jeg hadde veldig lyst til å vinne elgkjøttet, og det klarte jeg. Etter dette angret jeg, men det holdt inn. Løypa var ganske slak, men det var jobbing hele veien. Forholdene var veldig bra og skiene var gode.

Det var sju løpere som etter hvert fikk et solid forsprang på resten av feltet. Mot slutten var det likevel ingen tvil om hvem som ville stikke av med seieren.

Det var Jacobsens første NM-gull på tremila. Landslagsvenninnene Marit Bjørgen og Therese Johaug deltar ikke i NM del 2 på Budor.

Weng tok sølvet selv om hun nettopp var tilbake fra sykdom.

- Jeg hadde ingen mulighet til å ta igjen Astrid. I dag var hun suveren, og jeg er kjempefornøyd. Kroppen var helt dau underveis. Det er litt sånn ettersom jeg har vært syk, og føler meg ikke helt tipp topp, sa Weng.

- Herregud, annenplass, det hadde jeg ikke forventa en gang. Den første runden hadde jeg allerede lyst til å legge meg ned, men måtte prøve å holde følge med de andre. Jeg synes teten gikk styggfort, men klarte å holde følge.

Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum) og Kathrine Harsem (Varden) ble nummer fire og fem, mens Astrid Øyre Slind endte på sjetteplass

(NTB)