EN DÅRLIG FØLELSE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fire dagens 10 kilometer klassisk i NM på Lillehammer, og syns ikke det var så gøy. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
EN DÅRLIG FØLELSE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fire dagens 10 kilometer klassisk i NM på Lillehammer, og syns ikke det var så gøy. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Astrid Uhrenholdt på gråten etter fjerdeplassen

- Det var litt som jeg frykta.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen var på pallen i seks av sju renn under Tour de Ski, og endte på andreplass i den prestisjetunge minitouren.

På dagens NM-mil endte hun på fjerdeplass, og var helt utslitt. Både før og etter løpet. 

- Det var litt som jeg kanskje frykta. Det var tomt og kroppen er sliten, så jeg har vel ikke klart å komme meg helt ennå. Jeg gjennomfører på en akseptabel måte, men jeg syns ikke det er gøy å gå NM når jeg ikke er på topp, sier Astrid med tårer i øyekroken da Dagbladet møter henne etter løpet.

Ser an NM videre
Jacobsen syns det er merkelig at hun har brukt så lang tid på å hente seg inn igjen etter kraftanstrengelsen i Touren, men bedyrer at det ikke er noe i veien med verken form eller hode.

Likevel er hun i tvil om hva NM-programmet hennes blir framover etter den følelsesmessige smellen hun fikk i dag.

- Jeg har akkurat kommet i mål og registrert at jeg er veldig sliten. Så får jeg prøve å finne ut av hvorfor utover dagen, men jeg har ikke noen veldig stor slagplan for hva jeg skal gjøre akkurat nå, sier hun.

- Det handler bare om å få tilbake overskuddet, for jeg vet jo at jeg var i veldig god form for ti dager siden. Antakelig er det bare energinivået som ikke er på topp, og det merkes når man skal gå et løp som det her.

Ikke så sur fjerdeplass
I går var hun opptatt av å befeste sin posisjon på laget som blir tatt ut til å gå 10-kilometeren i OL. For å være sikker på å gå den, må hun altså være blant Norges fire beste jenter på akkurat den distansen.

Sånn sett var dagens fjerdeplass kanskje den minst sure fjerdeplassen Uhrenholdt Jacobsen noensinne har fått.
 
- Ja, det er det, smiler hun.

- Det er iikke noen krise på noen som helst slags måte. Men det er bare ikke så gøy å gå skirenn når man ikke har overskudd til det.