VANT MED VENNINNENE: Tuva Toftedahl Staver, Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant NM-stafetten i dag. Det var en ren energiboost for OL-uttatte Jacobsen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VANT MED VENNINNENE: Tuva Toftedahl Staver, Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant NM-stafetten i dag. Det var en ren energiboost for OL-uttatte Jacobsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Astrid var redd hun var syk

Var utkjørt før NM, vant gull i dag.

LILLEHAMMER (Dagbladet): I dagene etter Tour de Ski var Astrid Uhrenholdt Jacobsen mer sliten enn hun noensinne har vært etter skirenn før. Da NM-rennene begynte på Lillehammer torsdag var følelsen så dårlig at hun var på gråten etter rennet.

I dag var hun overlegen på andreetappen på stafetten, vant NM-gull med lagvenninnene fra Heming, og fant igjen det gode humøret i samme slengen.

Løsnet i går
- Jeg var litt bekymra over at jeg var så sliten fordi jeg var sjuk eller det var et eller annet galt. Men det er det jo absolutt ikke, så det er godt, sier Uhrenholdt Jacobsen til Dagbladet.

- Hva slags vurderinger har du gjort underveis i NM?

- Den vanskeligste vurderingen var egentlig fra torsdag til lørdag. Først å stå over sprinten, så å velge å gå lørdag, for jeg var veldig usikker på om jeg var så sliten at jeg ble verre av å gå skirenn, eller om det ville være bra å få gjennomkjøring. Da det løsna de to, tre siste kilometerne av skirennet i går begynte jeg å skjønne at det maskineriet begynte å funke igjen. Da var jeg ikke så bekymra lenger.

Holder statistikken
Og for Jacobsen var det en annen og nesten like viktig grunn til at hun smilte fra øre til øre etter at stafettgullet var sikret.

- Nå holder jeg statistikken ved like. Nå har jeg tatt gull i hvert NM siden 2006, så det er greit, sier hun, og legger til:

- Jeg liker NM.

Etter opplevelsene i de første rennene, og det faktum at hun skal reise med OL-troppen på høydesamling i Seiser Alm i morgen tidlig, var rådet hun fikk fra landslagsledelsen at hun burde ta det med ro og ikke gå i dag om hun ikke følte seg pigg.

- Jeg skjønner veldig godt at det er flere i landslagsledelsen som syns at jeg burde tatt denne dagen hjemme i å med at jeg skal dra på precamp i morgen tidlig, men jeg angrer ikke ett sekund. Makan til energiboost har jeg ikke vært med på på lenge. Det her er faktisk skikkelig stort, ikke minst fordi andrelaget tok bronse også. Jeg har et så tett forhold til denne klubben, og jeg har så mye med de andre på laget å gjøre resten av året, at det er utrolig gøy å kunne prestere sammen med dem også.