Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Astrid vraket igjen

Disse får gå 10-kilometeren torsdag.

FÅR GÅ: Ragnhild Haga skal sammen med Marit Bjørgen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg gå 10-kilometeren torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR GÅ: Ragnhild Haga skal sammen med Marit Bjørgen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg gå 10-kilometeren torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG / OSLO (Dagbladet): På et pressemøte i natt ble det klart hvem av de norske kvinnelige langrennsløperne som får gå 10-kilometeren torsdag.

Det blir Marit Bjørgen, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga.

Etter lørdagens 15-kilometer med skibytte der både Flugstad Østberg, Weng og ikke minst Ragnhild Haga skuffet og presterte under hva som var forventet, ble det spekulert i om Astrid Uhrenholdt Jacobsen var på vei inn på laget igjen.

HISTORISK: Maren Lunde tok gull, samtidig som hele Toten var samlet i klubbhuset. rogramleder: Ingrid Cogorno / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Uhrenholdt Jacobsen har nettopp hatt en liten influensa, men ble søndag testet og erklært frisk og startklar. Hun har trent godt de siste dagene, men det hjalp altså lite. Trener Roar Hjelmeset har valgt at de fire som gikk 15-kilometeren skal få en ny sjanse.

SOLEKLAR PLASS: Marit Bjørgen på pressetreff i natt. Foto: Bjørn Lagsem / Dagbladet
SOLEKLAR PLASS: Marit Bjørgen på pressetreff i natt. Foto: Bjørn Lagsem / Dagbladet Vis mer

Gamle meritter

Det begrunner han slik:

- Det er de fire som har gått raskest på denne distansen – ti kilometer skøyting - tidligere i år. Derfor velger vi å bruke disse jentene.

- Hva med Astrid Uhrenholdt Jacobsen?

- Det har vært et vanskelig laguttak. Selvsagt hadde det vært interessant å se Astrid på lørdag og se hva hun kunne ha prestert der. Men slik ble det ikke. Vi velger som sagt å la de fire som gikk få en ny sjanse ut fra hva de har gjort før denne vinteren.

- Hvordan reagerte Astrid?

- Hun ble selvfølgelig skuffet, det er aldri morsomt å gi noen en negativ beskjed. Men hun er lojal og støtter opp om de andre jentene og forbereder seg som reserve.

Fortsatt ingen svar

Ragnhild Haga skuffet mest av de norske på 15-kilometeren med en 15. plass. Hun får altså sjansen til å reise kjerringa søndag.

- Jeg er selvsagt glad for å få muligheten igjen. Dette er min distanse, 10 kilometer skøyting med individuell start. Jeg har stor tro på at det skal gå langt bedre nå.

- Hva gikk galt sist lørdag?

- Jeg har fortsatt ikke noe godt svar på det. Jeg føler at formen er bra og kroppen i orden. Jeg gleder meg til å gå 10-kilometeren, og tror det kan gå veldig bra.

- Hvor bra?

- Jeg håper på å kjempe om medaljene.

Går for stafettplass

Parallelt med å gå for en topp plassering torsdag, går Ragnhild Haga også for en plass på det norske stafettlaget.

Der er Marit Bjørgen og Heidi Weng soleklare. Ingvild Flugstad Østberg eller Ragnhild Haga kan ryke om de torsdag varter opp med et nytt skuffende resultat. Det er også trener Roar Hjelmeset klar på.

- Resultatene torsdag vil ha mye å si for det laget vi tar ut til stafetten, sier Hjelmeset på spørsmål fra Dagbladet.

OL-KJÆRLIGHET: KKs Ingeborg Helledal har en helt spesiell kjærlighet for OL, og tar opp kvinnekampen samtidig. Programleder: Ingrid Cogorno / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!