DRIFTIG KVINNE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har lagt tv-prosjektet dødt, men sysler i stedet med et bokmanus ved siden av langrennssatsingen. <br>Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
DRIFTIG KVINNE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har lagt tv-prosjektet dødt, men sysler i stedet med et bokmanus ved siden av langrennssatsingen.
Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

Astrids hemmelige prosjekt: Skriver bok

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (29) har lagt ned sin private tv-satsing og har sluttet å oppdatere bloggen sin. Hun skriver bok.

(Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen har alltid gjort mye mer enn å gå på ski. De siste åra har hun sjonglert fulltids medisinstudier med den tunge toppidrettssatsinga og vært en aktiv blogger på sine egne nettsider.

I tillegg til det lanserte hun sin egen tv-kanal høsten 2014.

Før VM-sesongen har hun fått permisjon fra legestudiene, sluttet å blogge og tv-signalene har ikke kommet ut på nettet siden februar i fjor.

- Jeg har lagt tv-kanalen på is. Jeg får ikke til å gjøre alt på en gang. I fjor, da jeg begynte å studere igjen på full tid, var det mange ting jeg måtte legge på is. Så sånn er det, smiler Astrid da Dagbladet møter henne i strålende sommersol på Sognefjellet.

- Men det var en plan bak satsingen din?

- Jo, det var det forsåvidt. Og de som hjalp meg med det hadde også en plan, men så har de også fått så mye annet å gjøre. Da har jeg valgt å bruke tida mi på andre ting.

- Savner du det?

- Nei, egentlig ikke. Det jeg har hatt behov for, eller synes har vært gøy, er å formidle noe. Ha et sted, eller en kanal, der jeg kan si hva jeg mener.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen på rulleski i Maridalen. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
Astrid Uhrenholdt Jacobsen på rulleski i Maridalen. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

En meningsbærer

Ingen i langrennssirkuset har vært tydeligere på hva de mener enn Astrid. Da det stormet som verst rundt Petter Northugs forhandlinger med Norges Skiforbund om bruken av private sponsorer, og forbundet satte foten ned for Petter, var Jacobsen krystallklar.

- Er det sånn at du kan slippe unna alle regler fordi du er best? Det er jeg uenig i som grunnleggende prinsipp. Skiforbundet må ha ledere som enhver annen organisasjon. Og de må iblant ta upopulære avgjørelser for å holde organisasjonen flytende i det lange løp, skrev hun på sin Facebook-side, og fikk en storm av respons i retur.

- Ble du brent av det?

- Nei, absolutt ikke. Det angrer jeg ikke på i det hele tatt, men man blir kanskje upopulær hos noen. Men det er sånn jeg er, jeg kan ikke være noen andre enn meg selv, sier Astrid.

Bokprosjektet

Det som derimot har vært en del av Astrids offentlige profil er bloggen hennes. Der har hun intervjuet andre idrettsutøvere, skrevet om hverdagen og luftet og utdypet meningene hun har frontet offentlig.

Nå har det altså vært stille på den kanten også. Så, har hun sluttet å mene?

- Nei, men det betyr jo ikke at det ikke skrives ting, ler hun.

- Hva skriver du da?

- Det er ikke ute ennå. Det er ikke alltid jeg har noe å skrive, men jeg prøver å jobbe med noe litt mer systematisk, så det kanskje kan bli til noe større.

- En bok?

- For eksempel.

- Du er i gang med et bokprosjekt?

- Du kan jo si det, på en måte, selv om jeg ikke har kommet så kjempelangt. Jeg har ikke lyst til å si så veldig mye om det. Det blir, men når det blir ferdig, det vet jeg ikke. Jeg liker ikke å ha noen frister på de tingene der.

Ifølge Uhrenholdt Jacobsens forlag, Cappelen Damm, er boka planlagt utgitt våren 2017.