«At det går an å være så usympatiske!»

Start-spiller Marius Johnsen tar et oppgjør med Start-fansen.

(Dagbladet.no): Start knuste Rosenborg 5-2 i gårsdagens storkamp i Tippeligaen. Hovedpersonen ved siden av hattrick-helt Todi Jónsson ble RBK-keeper Espen Johnsen, som etter to tabbmål ble utvist etter en kontroversiell episode med nettopp Jónsson.

Espen Johnsen er Kristiansand-gutt og har spilt for Start i en årrekke, men han fikk ingen hyggelig mottakelse på Kristiansand stadion. Han ble hetset de 28 minuttene han spilte - og hetsen fortsatte etter at han ble utvist og måtte gå i garderoben etter et lite mareritt mot gamleklubben.

Skrev innlegg

I ti-tida i går kveld, kun et par timer etter kampslutt, logget lillebror og Start-spiller Marius Johnsen seg inn på Menighedens forum. Inne på Starts supporterklubbs nettside, tok Marius et kraftig oppgjør med egne supportere.

I innlegget står det blant annet følgende:

Jeg vil bare si at jeg er så skuffa over dere at jeg finner ikke ord!
At det går an å være så usympatiske supportere!

Marius bekrefter overfor Dagbladet.no at det er han som har skrevet innlegget.

- Ja, jeg følte for å si i fra. Her kommer en av heltene i Start hjem, en som har bidratt veldig mye for klubben og som har klubben i sitt herte. Og så blir han behandlet på den måten der. Det synes jeg er utrolig ufortjent, sier Marius til Dagbladet.no.

- Hva slags behandling snakker du om?

- Det var ondsinnet hets. De «godta» seg over at han hadde en vanskelig dag på jobb. I stedet for å heie på Start, fokuserer de på å skjelle ut en tidligere spiller.

- Lagt det bak seg

Marius Johnsen protesterte også på utvisningen av storebror Espen. Til tross for at de spiller på forskjellig lag.

- Jeg innrømmer at følelsene tok overhånd i kampens hete. Jeg ønsket å ha ham på banen, og etter å ha sett reprise av situasjonen på tv, mener jeg at det ikke var rødt kort.

- Men hvis Espen var borti Todi, så bør vel lagkameraten din «hjelpe» dommeren slik at RBK-spilleren blir utvist?

- Det er et vanskelig spørsmål, og på en måte er det en del av spillet. Men jeg synes ikke noe om det, sier Marius Johnsen.

Marius hadde en god prat med storebror Espen etter gårsdagens jubelkamp for Start og katastrofekamp for Rosenborg. Men fotball, det snakket de ikke om.

- Espen har en fantastisk evne til å legge ting bak seg. Vi snakket om alt annet enn fotball, sier Marius Johnsen.

Det har ikke lykkes Dagbladet.no å komme i kontakt med Espen Johnsen i formiddag.

PS! RBK-direktør Nils Skutle sier i dagens Dagbladet at Rosenborg vil ha Espen Johnsens røde kort kjent ugyldig.

HETSET: Espen Johnsen ser Todi Jónsson falle og like etterpå får han rødt kort. Da hadde den tidligere Start-spilleren allerede blitt hetset i 28 minutter av Starts supportere.