Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- At en strekspiller på over 100 kilo detter bare jeg ser på henne, er imponerende

Alstad forbannet på Cvijic.

 KAMP:  Ida Alstad (t.h) måtte bruke mye energi på serbiske Cvijic.  - Ikke at jeg føler at publikum avgjorde, men når en strekspiller på over 100 kilo skal klare å dette så lett bare jeg ser på henne, det synes jeg er imponerende, sier Alstad. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KAMP: Ida Alstad (t.h) måtte bruke mye energi på serbiske Cvijic. - Ikke at jeg føler at publikum avgjorde, men når en strekspiller på over 100 kilo skal klare å dette så lett bare jeg ser på henne, det synes jeg er imponerende, sier Alstad. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

BEOGRAD (Dagbladet): Serbia - Norge 28-25.

Ida Alstad sa til Dagbladet før kampen mot Serbia at Norge måtte bruke all makt på å få den 95 kilo tunge strekspilleren Dragana Cvijic i bakken.

Cvijic gjorde en sterk kamp for vertsnasjonen, scoret på åtte av åtte avslutninger, og ble kåret til banens beste foran 16 000 tilskuere på Kombank Arena.

Hun gikk også i bakken opptil flere ganger.

Ga klar beskjed Måten det siste skjedde på, imponerer ikke Alstad.

- Vi hadde rett og slett en periode hvor Serbia bare gasset på. I tillegg synes jeg det var vanskelig å spille der i dag. Ikke at jeg føler at publikum avgjorde, men når en strekspiller på over 100 kilo skal klare å dette så lett bare jeg ser på henne, det synes jeg er imponerende.

- Sa du noe til henne om det?

- Ja, jeg sa hva jeg mente.

- FIkk du noe svar?

- Hun bare smilte tilbake. Vi hadde forventet skittent spill, men vi håpet ikke at dommerne skulle gå med på det, sier en meget skuffet og irritert Alstad til Dagbladet.

Ryker på samtlige kampmål Samtidig er hun klar på at Cvijic' ramling alene langt fra er noen forklaring på at Norge for første gang på ti mesterskap taper en kvartfinale

- Det er bare en liten del av kampen. Vi spiller oss bort sjøl. Vi har den dagen i dag hvor vi ikke treffer med skuddene, og har flere tekniske feil enn vi pleier. Vi får vel flere kontringer mot enn vi pleier. Jeg tror vi ryker på samtlige kampmål vi satte for laget.

Alstad er meget kritisk også på egne vegne, men tror heller ikke det er noen forklaring alene.

- Jeg føler at jeg var skikkelig dårlig, i hvert fall framover. Spesielt skuddene, det var mye stang ut. Men hadde det bare vært meg, så tror jeg vi hadde vunnet likevel. Men i dag var det mange som ikke hadde dagen samtidig. Når det skjer i en kvartfinale mot Serbia, så er de så gode at da taper du, sier trønderen.

Aldri tapt kvartfinale Alstad spilte sitt sjette mesterskap for Norge. De fem første har resultert i tre gull, ett sølv og en bronse.

- Jeg har aldri vært med på å tape en kvartfinale før, jeg. Jeg vet ikke hva som skjer videre engang. Er det en plasseringskamp? Akkurat nå er jeg bare sur og skuffet over denne kampen her.

Det er ingen plasseringskamper for tapende kvartfinalister i VM. Nå handler det om å reise hjem og komme sterkere tilbake ved neste anledning.

- Det som kjennetegner det laget her, er at etter en drittkamp eller drittomgang som dette her, er vi rå på å heve oss igjen. Det er bare så synd at dette ikke var en puljekamp, sier Alstad.