At Fagermo er fornøyd etter tap og blodfattig forestilling er håpløst

Nesten ikke til å tro.

Sarpsborg 08 - Odd 2-0:

SARPSBORG (Dagbladet): I fjor evnet Odd å spille seg ut av blindgater og gjøre dårlige og middels forsøk til gode fotballkamper og enda bedre resultater. Fordi de var Odd.

TO MÅL NED til pause mot Sarpsborg, etter en omgang der mange innlegg fra høyre er det beste jeg har å si om laget, tok de full kontroll i Østfold. Uten å bli Odd slik Dag-Eilev Fagermo har skapt og utviklet spillet i den siste tredelen av banen. Og der har du forskjellen på et godt Odd-lag og et ganske tafatt Odd-lag.

Det forundrer det meg at trener Dag-Eilev Fagermo er fornøyd med det siste.

FOR ODD VAR ikke gode i Sarpsborg. De var defensivt skralle før pause og offensivt blodfattige etter. Og går du sesongens fem første kamper etter i sømmene finner du en god andreomgang i Bodø og en ålreit førsteomgang mot Mjøndalen hjemme som to høydepunkter.

De åtte andre omgangene som er spilt, selv om det var en defensiv prestasjon å gå til pause med 0-0 i Molde før laget ble rundspilt og vant 2-1, har ikke vært i nærheten av fjoråret.

OG DER BØR lista ligge i Skien. Der den lå i fjor. Minst. Med Espen Ruuds høyre innleggsfot tilbake og med Olivier Occean som førstevalg på topp (selv om jeg sitter med en følelse av at Frode Johnsen snart starter igjen) er jo ikke laget svekket. Og da skal heller ikke trener Fagermo være sånn passe fornøyd etter et tap.

PASSE FORNØYD: - Fagermo skal ikke være sånn passe fornøyd etter et tap. Han skal være Fagermo. Skuffet, irritert og faglig presis, skriver Dagbladets kommentator, Morten Pedersen.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
PASSE FORNØYD: - Fagermo skal ikke være sånn passe fornøyd etter et tap. Han skal være Fagermo. Skuffet, irritert og faglig presis, skriver Dagbladets kommentator, Morten Pedersen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Han skal være Fagermo.

Skuffet, irritert og faglig presis.

FREDRIK OLDRUP JENSEN, Odds hjerte og sentrale midtbanemann, ble skadet og gikk ut i pausen mot Stabæk (runde 2). Mot Sarpsborg kom han tilbake etter 66 minutter (for Ardian Gashi). Og det er ikke litt forskjell på Odd med og uten Oldrup Jensen - det er klasseforskjell.

Der alternativene har mer enn nok med å treffe en kamerat beholder Oldrup Jensen roen, overblikket og presisjonen.

MEN ODD MÅ også ha bevegelser og kreativitet foran sentral midtbane. Og løp inn i motstanderens boks når innleggene kommer. Det skjedde ikke mot Sarpsborg. I hvert fall ikke ofte og helhjerta nok. Og slik kunne Sarpsborg egentlig kontrollere hjem poengene i en andreomgang de knapt hadde ballen.

Det kan ikke Fagermo være fornøyd med.