I TYKT OG TYNT: Robin Söderling takker kona Jenni for at han har klart å få tankene på rett kjøl igjen. Foto: AP Photo/Lionel Cironneau
I TYKT OG TYNT: Robin Söderling takker kona Jenni for at han har klart å få tankene på rett kjøl igjen. Foto: AP Photo/Lionel Cironneau Vis mer

- At hun holdt ut

Den tidligere tennisstjerna Robin Söderling åpner opp om den tøffe tida.

Publisert

Den svenske tennisspilleren Robin Söderling (35) var på sitt beste ranket som nummer fire i verden - og ble følgelig hyllet som en av verdens aller beste.

I 2011 vant han Swedish Open uten å tape ett eneste sett. Den turneringen skulle bli svenskens aller siste. Han ble rammet av kyssesyke, og i 2015 innså han at han ikke ville klare å komme tilbake. Det var imidlertid på grunn av helt andre problemer.

Overfor Sommar i P1 - gjengitt av både Expressen og Aftonbladet - åpner Söderling opp om tunge psykiske problemer. Han opplevde blant annet panikkangst, og vurderte på et tidspunkt å ta sitt eget liv.

- Det er mye lettere å prate om det nå som jeg har fått en distanse til det. Under karrieren er det ingen som sier noe om dette. Men etterpå er det lett å snakke om det, da ser jeg at det er mange som ikke har hatt det bra. Det er utrolig tøft, sier Söderling til Expressen.

I VERDENSTOPPEN: Robin Söderling. Foto: REX
I VERDENSTOPPEN: Robin Söderling. Foto: REX Vis mer

- At hun holdt ut

Han forteller i Sommar i P1 at han var nede i en dyp dal foran prestisjetunge US Open i august i 2011. Söderling klarte ikke å delta i turneringen.

- Jeg fikk panikk. Jeg begynte å gråte. Jeg bare gråt og gråt. Jeg reiste til hotellet, la meg i sengen... hver gang jeg skulle inn på en tennisbane, fikk jeg panikk. For første gang kjente jeg at uansett hvor mye jeg ville, så gikk det ikke. Ikke en gang om jeg fikk en pistol mot hodet, sier han.

Når det gjelder selvmordstankene, sier Söderling nå at han aldri ønsket å dø, og at det nå føles helt galt å tenke på. Svensken forteller at det gikk over seks år før han følte seg helt bra igjen.

Det takker han blant annet kona Jenni for.

SKANDALE: Novak Djokovic sin oppvisningsturnering i tennis har skapt blest etter positive coronatester og vill festing. Nå har også hovedpersonen selv testet positivt for viruset. Vis mer

- Jeg fatter ikke at hun holdt ut med meg. Jeg var en psykisk syk og selvopptatt mann som satte sporten først, så seg selv. Selv om jeg var syk, skammer jeg meg over hvor selvopptatt jeg var og hva jeg sa. Om hun sa at det også var tøft for henne, og at hun ikke ville se meg slik, kjeftet jeg tilbake, sier Söderling.

Slo Nadal

Söderling har slått tennisgiganter som Rafael Nadal og Roger Federer da han var på høyden av karrieren.

I 2009 tok han seg til finalen i French Open, etter å ha slått nevnte Nadal - som har en CV uten sidestykke i turneringen. Spanjolen har vunnet den hele 12 ganger.

Svenskens seier sjokkerte en hel tennisverden.

- Nadal er tidenes beste grusspiller, han kan ikke ha det godt nå. Jeg kunne knapt tro det da jeg vant det siste poenget. Jeg er så stolt over meg selv. Dette er den største seieren i min karriere, sa Söderling etter kampen.

Söderling har ti ATP-titler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer