ER INGEN PAPIRMESTER: Holly Holm antyder at hun ikke behøver å vinne mot Cecilie Brækhus for å se tilbake på en flott karriere. Foto: Greg Sorber / Zuma Press / NTB SCANPIX
ER INGEN PAPIRMESTER: Holly Holm antyder at hun ikke behøver å vinne mot Cecilie Brækhus for å se tilbake på en flott karriere. Foto: Greg Sorber / Zuma Press / NTB SCANPIXVis mer

- At jeg ikke møter Cecilia Brækhus betyr ikke noe

Holly Holm mener hun har slått de beste.

• Cecilia om Holm-avgjørelsen: - Skuffet på vegne av de tusener av boksefans som ville se denne kampen

Holly Holm søker ny utfordringer. Hun vil «bestige nye fjelltopper», men Cecilia Brækhus er ikke en av dem. Derfor ønsker hun den norske verdensmesteren lykke til.

- At jeg ikke møter Brækhus betyr ingenting for boksekarrieren min. Jeg har hatt en fantastisk karriere, og jeg har aldri gått av veien for å ta en utfordring. Ingen kan beskylde meg for å være en «papirmester». Jeg har alltid møtt de beste, sa Holly Holm på en pressekonferanse Fresquez Production holdt i Albuquerque tirsdag.

Boxingscene.com bringer Holm-sitatene videre fra tirsdagens pressekonferanse uten å komme med egne kommentarer.

I to år har Brækhus siklet på en kamp mot Holm. Hun har villet bevise at hun er bedre enn den amerikanske bokselegenden, og den beste bokseren i verden uansett vektklasse. Nå ser det ikke ut som om hun får den sjansen.

Tirsdag kveld (norsk tid) kom meldingen om at Holly Holm anser seg ferdig med boksekarrieren sin. Hun vil videre, hun vil se mot nye utfordringer, og etter å ha gått tre kamper i mixed material art (MMA), er det den idretten hun satser på.

Men hun skal bokse ytterligere en kamp til, før hun vender bokseringen ryggen for godt. Det blir hennes 38. kamp. Den går mot Mary McGee i Albuquerque 11. mai.

Følger hjertet - Jeg ønsker Cecilia (Brækhus) lykke til videre i sin karriere, samtidig som jeg går videre med min. Jeg har alltid sagt, helt fra jeg gikk i ringen for aller første gang, at jeg skulle holde på med boksingen så lenge jeg hadde et hjerte for boksesporten.

- Nå må jeg innrømme at jeg føler mer for MMA enn for boksingen, og derfor er det på tide å gi seg. At jeg ikke møter Cecilia Brækhus betyr ikke noe. Jeg har møtt og slått alle de beste bokserne i verden. Jeg har en karriere jeg er stolt av, og jeg har gått både tøffe og kontroversielle kamper, sa Holm.

Hun tok imot utfordringen fra Brækhus like før jul. Alle trodde da at kampen mellom dem kunne komme på plakaten i løpet av sommeren, men det har ikke vært særlig vilje fra Holm-leiren om å komme til enighet.

- Jeg tror ikke de verken vil eller tør ta denne kampen, sa promotor Nisse Sauerland til NTB i forrige uke. Nå kan det tyde på at han har rett, for etter tirsdagens pressekonferanse kan Holm si at hun trakk seg tilbake som verdens beste - uten å ha møtt den kvinnebokseren alle andre enn hun selv og folkene rundt henne mener er eneren.

Skuffet Brækhus - Jeg er veldig skuffet, for jeg har virkelig hatt lyst til å bokse mot Holly Holm. Men når jeg sier jeg er skuffet, er ikke det bare på egne vegne. Jeg er også skuffet på vegne av alle tilhengerne mine, og andre bokseinteresserte, som aldri får se denne kampen, kanskje den største i kvinneboksingens historie noensinne, sa Brækhus via sin pressetalsmann Kyrre Merg etter at Holm-avgjørelsen var blitt kjent.

NITTEDAL  20130408.
Promotor Nisse Sauerland er oppgitt. Han blir ikke enig med folkene bak Holly Holm om et grunnlag for forhandlinger om en kamp for Cecilia Brækhus. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NITTEDAL 20130408. Promotor Nisse Sauerland er oppgitt. Han blir ikke enig med folkene bak Holly Holm om et grunnlag for forhandlinger om en kamp for Cecilia Brækhus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Hva Cecilia Brækhus velger å gjøre nå er ikke avklart.

(NTB)