- At jeg liker å spille poker, og blir forbundet med det, det får jeg stå for selv

Marcus Hellner raser mot det internasjonale skiforbundet.

OPPGITT: Marcus Hellner er sponset av PokerStars, og liker ikke FIS nye forbud mot samarbeid med utenlandske spillselskap. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
OPPGITT: Marcus Hellner er sponset av PokerStars, og liker ikke FIS nye forbud mot samarbeid med utenlandske spillselskap. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det har den siste tiden blitt skrevet mye om idrettsutøvere som blir sponset av utenlandske spillselskap.

Mandag denne uken ble det på det internasjonale skiforbundets vårmøte i Dubrovnik bestemt at forbundet legger ned forbud mot at spillselskap kan sponse enkeltutøvere. Konsekvensene av å bli sponset av et spillselskap kan bli startnekt i internasjonale konkurranser arrangert av FIS.

Anna Haag og Emil Jönsson er blant de som kan få startnekt, på grunn av sin sponsor Unibet.

Raser mot FIS Også Northugs erkerival Marcus Hellner har inngått en avtale med et utenlandsk spillselskap, PokerStars.

- Jeg synes det høres rart og forvridd ut, sier han om forbudet, til Norrländska Socialdemokraten.

Forbudet gjelder bare enkeltutøvere, men ikke arrangementer. Det reagerer Hellner på.

- Det virker som at de vil sette ned foten, men samtidig tjene sine egne penger. Men det er FIS... Det er mye man kan lure på når det kommer til de, sier Hellner.

Han mener FIS er dårlig til å gi informasjon.

- Hva holder de på med? Det er vel opp til hver enkelt hva man vil forbindes med. At jeg liker å spille poker, og velger å bli forbundet med det, det får jeg stå for. Og det har jeg ikke noe problem med, det er en av mine interesser, utdyper han til avisen.

Pokerduell Marcus Hellner har flere ganger vært i Monaco og deltatt i pokerturneringer. Han og Petter Northug har tidligere møtt hverandre ved pokerbordet.

Northug på den andre siden har bestemt seg for å ikke gjøre avtale med utenlandske spillselskap.

- Hvis vi får tilbud fra spillselskap så er ikke det noe vi engang diskuterer, uttalte John Northug til Dagbladet denne uken.

- Vi ville ikke vurdert det. Sånn situasjonen er i Norge er det ikke forenlig å inngå en avtale med et spillselskap. Vi er helt soleklare på at det er uaktuelt.

POKERDUELL:  Marcus Hellner og Petter Northug har flere ganger møtt hverandre ved pokerbordet. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
POKERDUELL: Marcus Hellner og Petter Northug har flere ganger møtt hverandre ved pokerbordet. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer