UTE LENGE: Kaptein Tore Reginiussen blir trolig borte resten av sesongen. Det er krise for RBK, mener Morten Pedersen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
UTE LENGE: Kaptein Tore Reginiussen blir trolig borte resten av sesongen. Det er krise for RBK, mener Morten Pedersen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

At kapteinen er ferdig for sesongen er krise for RBK

Morten P. kommenterer.

PÅL ANDRE HELLAND, som helt sikkert ommer til å score mange for Rosenborg, scoret de første, Alex Søderlund de to neste og så kom Tomas Malec inn og scoret han også.

I offensive sammenhenger blir det ikke bedre for Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg. Spesielt det at skadeforfulgte og kritiserte Søderlund åpnet sesongen med to mål er ekstremt viktig. For skal Rosenborg true Molde tror jeg det er helt avgjørende at den tidligere landslagsspissen endelig får det til på Lerkendal.

Skal Rosenborg true Molde er det også helt avgjørende at de 43 baklengsmålene fra ifjor (mot Moldes 24) også reduseres betraktelig.

I DET PERSPEKTIVET smaker ikke kalassifrene over Aalesund like godt. Like viktig som å ha spiss Søderlund i orden er det nemlig å ha kaptein Tore Reginiussen på banen.

Det er derfor han er kaptein. Fordi han er viktig. Men på banen kommer RBK-stopperen neppe tilbake før sesongpremieren 2016.

Og det er dramatisk for Rosenborg.  

FOR HALVANNEN UKE siden hadde trønderne fire midtstoppere og venstreback Jørgen Skjelvik som backup i midtforsvaret. Nå - etter at Per Verner Rønning ble leid ut til Levanger og Tore Reginiussen er ferdig for sesongen - har de to pluss alternativet. Og en av dem - Stefan Strandberg, et av to førstevalg sammen med Reginussen - har kontrakt som går ut 30. juni.

Og da lukter det plutselig litt sentral forsvarskrise på Lerkendal.

INNTIL SOMMERENS OVERGANGSVINDU åpner 15. juli vil Rosenborg kjøre videre med U23-landslagsmann Stefan Strandberg som forsvarssjef, bruke islendingen Holmar Örn Eyjolfsson som dekning for Regniussen og la Jørgen Skjelvik, som gjorde noen helt ok kamper som midtstopper forrige sesong, få slippe til om paret Strandberg/Eyjolfsson ikke holder. Ut over det har de ingen.

Så jeg tipper klubbens speider Stig Marius Torbjørnsen, som var på Nadderud og så Stabæk-Haugesund i går, vil få kartlegging av potensielle midtstoppere som sin viktigste arbeidsoppgave de neste månedene.

I tillegg til den sentrale midtbanespilleren RBK hele tiden søker.

DRØMMESTART MED ALVORLIG bismak blir derfor konklusjonen på Rosenborgs klare melding til Molde. Reginiussens skade var det verste som kunne skje laget. Omtrent like alvorlig som om Christian Grindheim skulle bli skadet for Vålerenga.

Det hadde vært krise det.

MEN CHRISTIAN GRINDHEIM er bare god og den viktigste da VÅlerenga slo Strømsgodset 3-1 på Ullevaal. Det gir Kjetil Rekdal den sesongåpningen han drømte om.

Og med Kjetil Wæhler tilbake i midtforsvaret, selv om det var han som var uheldig å score det målet Strømsgodset fikk, kan jeg garantere at fjorårets 53 baklengsmål vil bli langt færre.

Jeg hører enkelte si Wæhler kan være en av vinterens beste signeringer.

Tar du med Odds Olivier Occean og Moldes Ola Kamara er jeg helt enig.