Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

At Liverpool-duo slipper unna får Neville til å reagere: - Rooney bør være forbanna

Gary Neville langer ut.

DOBBELTMORAL: Gary Neville mener Wayne Rooney bør være forbanna etter at han måtte si unnskyld for bildene som dukket opp i engelsk presse, mens Henderson og Lallana ikke trenger å gjøre det etter å ha vært ute på byen. Foto: Jed Leicester/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
DOBBELTMORAL: Gary Neville mener Wayne Rooney bør være forbanna etter at han måtte si unnskyld for bildene som dukket opp i engelsk presse, mens Henderson og Lallana ikke trenger å gjøre det etter å ha vært ute på byen. Foto: Jed Leicester/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Wayne Rooneys påståtte fyllekule i forbindelse med et landslagsoppdrag nylig har blitt omtalt som en «skandale» i engelske medier. Etter at han ble avbildet tilsynelatende beruset i engelsk presse, så han seg nødt til å komme med en offentlig unnskyldning i etterkant.

I går ble det rapportert i engelske medier at Liverpool-duoen Adam Lallana og Jordan Henderson besøkte en strippeklubb i Bournemouth på den samme fridagen med landslaget. Det betyr i så fall at de to lagkameratene brøt med en FA-regel som ble innført i 2012.

Det engelske fotballforbundet (FA) innførte da en regel som sier at spillerne ikke får lov til å besøke nattklubber når de er på oppdrag med landslaget.

- Sjokkerende

Sky Sports-ekspert Gary Neville mener at verken Rooney-saken eller Lallana/Henderson-saken burde blitt omtalt i media. Han kaller sakene for «sladrehistorier» som ikke hører hjemme i aviser.

«Vi har nå en situasjon der to gode gutter som Lallana og Henderson må bli tvunget til å si unnskyld! Dette er en sjokkerende behandling», skriver Neville.

Ifølge tabloidavisa Daily Mail har FA likevel ikke tenkt å gjøre noe med Liverpool-duoen, noe som seinere fikk Gary Neville til å reagere.

«FA gjør ikke noe med Henderson/Lallana. Ganske korrekt. Det var en fridag. Det samme hadde Rooney. Det var ikke behov for handling der heller. Storm i et vannglass», mente The Times-journalist Oliver Kay på Twitter.

Han fikk raskt svar fra Gary Neville:

«Oliver, det må være noe jeg ikke ser her. Rooney ble tvunget til å si unnskyld.. Hvorfor må ikke de andre spillerne det? Rooney bør være forbanna. Dobbeltmoral.»

Neville mener forøvrig at man må stole på at spillerne gjør det som er riktig. Dersom de ønsker å få i seg litt alkohol, så kommer de til å gjøre det.

«Etter å ha sett på programmet for klubbene i Europa de neste åtte ukene, var dette sannsynligvis den beste kvelden å ta noen få drinker. Etter en vennskapskamp med seier over Skottland», mener Neville.

Ba om unskyldning

Via sin talsmann bekreftet Wayne Rooney at han ble værende på spillerhotellet for å feire 3-0-seieren over Skottland på fridagen sin. Talsmannen fortalte at Rooney ikke skal ha vært stupfull, men at han stilte opp for å la seg fotografere.

- Selv om det var en fridag for hele troppen, er Wayne fullt klar over at disse bildene er upassende for en person i hans stilling. Han har snakket privat med både Gareth Southgate og Dan Ashworth og beklaget sin oppførsel, sto det i uttalelsen.

- Han vil dessuten be om unnskyldning til unge fotballfans som har sett bildene.

Seinere tok Wayne Rooney selv bladet fra munnen. Han beskylder pressen for å være respektløs.

- Det som har skjedd er respektløst, sier Rooney ifølge The Telegraph.

- Jeg er stolt over å få spille for landet mitt og jeg er stolt over det jeg har fått til. Det er ikke over. Jeg mener at det som har skjedd er respektløst. Det viser mangel på respekt og jeg mener at nok er nok. Det er alt jeg vil si, sier Rooney.

Foreløpig er det altså ikke noe som tyder på at Adam Lallana og Jordan Henderson må beklage på samme måte som Rooney.

GODE VENNER: Jordan henderson og Adam Lallana. Foto: EPA/WILL OLIVER/NTB Scanpix
GODE VENNER: Jordan henderson og Adam Lallana. Foto: EPA/WILL OLIVER/NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!