Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- At Mata ikke er her, viser hvor vanskelig det er å komme med

Landslagskollega ikke i tvil.

GOD, MEN IKKE GOD NOK: Juan Mata har vært en stor forsterkning for Chelsea, men god nok for Spania-troppen er han ikke. Foto: SCANPIX/AFP/ DANIEL SANNUM LAUTEN
GOD, MEN IKKE GOD NOK: Juan Mata har vært en stor forsterkning for Chelsea, men god nok for Spania-troppen er han ikke. Foto: SCANPIX/AFP/ DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer

At Chelsea-stjernen Juan Mata (24) ikke fins i Vicente del Bosques landslagstropp, er et bevis på kvaliteten verdens- og europamester Spania innehar.

Det mener midtbanespiller Javi Martínez. Mata har vært gnistrende for mesterligamester Chelsea de siste ukene, men ble oversett i landslagsuttaket til VM-kvalifiseringskampene mot Hviterussland og Frankrike.

- At en spiller som Mata ikke er med, viser hvor vanskelig det er å komme med i troppen. For meg er han en av engelsk eliteseries fem beste spillere. Det faktum at han ikke er her, viser kvaliteten i laget, sier Bayern München-spiller Martinez.

Heller ikke Santi Cazorla (Arsenal) eller Javier Garcia (Manchester City), begge imponerende i Premier League den siste tiden, får landslagssjanser.

Mata konkurrerer om midtbaneplass med Barcelona-trioen Andrés Iniesta, Cesc Fàbregas og Pedro samt stjernene David Silva og Jesús Navas. Chelsea-spilleren deltok både i VM 2010 og sommerens EM.

Barcelona har åtte spillere med i den spanske troppen - selv uten den skadde midtstopperduoen Carles Puyol og Gerard Pique. Real Madrid har med fem spillere.

Spania vant åpningskampen i VM-kvalifiseringen med 1-0 over et ultradefensivt Georgia.

(NTB)