- At nære venner har gått bort har gjort at fokuset er flyttet vekk fra fotballen

Vidar Riseth (36) oppsøkte nye utfordringer i LSK. Det første året har vært preget av vonde opplevelser utenfor banen.

ÅRÅSEN (Dagbladet): Vidar Riseth skulle være en ledertype i kampen om seriegull. I stedet har han måttet kjempe hardt med seg selv.

- Det har vært en tøff sesong. Det har skjedd mye som har gått sterkt innpå meg og gjort det til et turbulent år, sier Riseth til Dagbladet på vei opp til lunsj på Åråsen.

Hatt det tøft

- Tre kompiser er døde. Jeg har hatt hjerteproblemer selv, men det går bedre og jeg trives nå. Det som har skjedd utenfor banen påvirker helt klart det sportslige. At nære venner har gått bort har gjort at fokuset er flyttet vekk fra fotballen. Det sitter fortsatt der, men nå går det bare bedre og bedre, forteller trønderen.

To av de tragiske dødsfallene blant nære venner kan likevel ha reddet hans egen karriere. Først døde kameraten fra tida i Celtic, Phil O`Donnell, av hjertesvikt i desember. Deretter falt den gamle Kongsvinger-kompisen Ove Jørstad om på trening. Den hendelsen førte til at Riseth gikk rett til legeundersøkelse. Undersøkelsen viste at han selv fikk påvist hjerteproblemer.

Har vært redd

- Hjerteproblemet gjør at man blir redd. Men nå tenker jeg ikke på det. Jeg har fått medisiner som fungerer, sier Riseth.

Nå må han bruke medisiner resten av livet på grunn av problemene.

TANKEFULL: Vidar Riseth har hatt mye å tenke på denne sesongen. Nå ser han imidlertid fram mot å prestere på topp nivå i sesongavslutningen, som blir avgjørende for Lillestrøm. Foto: Arnt E. Folvik
TANKEFULL: Vidar Riseth har hatt mye å tenke på denne sesongen. Nå ser han imidlertid fram mot å prestere på topp nivå i sesongavslutningen, som blir avgjørende for Lillestrøm. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Riseth åpner døra for lagkameratene som er på vei inn til lunsj. De slenger meldinger om at han forsøker å prate seg inn på landslaget, der han står i trappeoppgangen. Men også skader har satt sitt preg på deler av den trøblete sesongen

- Jeg fikk problemer med akillesen da kroppen fungerte. Det var veldig synd. Jeg var ute en periode og mistet en del trening og da var tungt å starte opp igjen, sier han.

Han mener en av årsakene til at han nå er tilbake er at han har fått tilpasset treninga mer.

Priser opplegget

- Det er veldig viktig når man har et aldersspenn fra 18-37 år i spillergruppa at man legger til rette, slik at ikke alle kjører det samme opplegget. Se på Roar Strand som er en av mine beste kompiser. Han er en av Norges beste spillere fortsatt fordi han også kjører et eget opplegg, sier Riseth.

Han mener Lillestrøm-trenerne Erland Johnsen og Frode Grodås har vært flinke til å tilpasse opplegg, og at klubber som tenker slik når langt.

Når sju serierunder gjenstår av årets serie ligger LSK likevel tredje sist på tabellen. I kveld er det klart for bunnoppgjør i Molde. Der har trønderen vært før.

- Jeg og Ståle (Stensaas) er nok ikke godt likt der. Det har vel roet seg litt. Før var kampene med Rosenborg mot Molde ekstremt intense. Men det er noe av sjarmen. Det skal være sånn i fotball, sier Riseth.

- At nære venner har gått bort har gjort at fokuset er flyttet vekk fra fotballen