At Truls Korsæth begynte med sykling var en ren tilfeldighet

Nå drømmer han om Paris-Roubaix for Astana.

FRA TERRENGET TIL ROUBAIX? Truls Engen Korsæth var aktiv innenfor både langrenn og friidrett, inntil han ble introdusert for terrengsykling i tenårene. I 2017 blir han Norges 11. utenlandsproff. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FRA TERRENGET TIL ROUBAIX? Truls Engen Korsæth var aktiv innenfor både langrenn og friidrett, inntil han ble introdusert for terrengsykling i tenårene. I 2017 blir han Norges 11. utenlandsproff. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Det vekket oppsikt da nyheten om at Truls Korsæth på egen hånd hadde sikret seg treningsopphold med Astana.

Laget, som for få år siden ble sett på som en skamplett i moderne sykkelhistorie på grunn av flere dopingsaker, lot seg begeistre av 23-åringens treningsverdier og ville se mer.

- Jeg tok kontakt med Lars Michaelsen (dansk sportsdirektør i Astana, vår anm.). Han hadde hørt om meg, og jeg hadde hørt mye bra om han. Dialogen startet der. Vi utvekslet treningsdata og skriftlig info. Så tok vi en prat på telefonen og ble kjapt enige om å finne en løsning for meg og Astana, sier Korsæth til procycling.no.

Viste seg fram i Spania

Joker Byggtorget ønsket ikke å stå i veien for en overgang, og lillehamringen reiste ned til Calpe i staten av sesongen for å vise seg fram.

Førsteinntrykket av Alexandre Vinokourovs mannskap var meget bra:

- Jeg gjorde noen tester og møtte hele apparatet. Vi ble kjapt enig om hvordan et framtidig samarbeid skulle se ut. Ting fungerte bra fra første stund.

- Hva tiltalte deg mest med dette prosjektet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer