Athletic Bilbao hindret Sevilla å ta tabelltoppen i La Liga

Aritz Aduriz ordnet seier for baskerne.

HINDRET SEVILLA Å TA TABELLTOPP: Athletic Bilbao og målscorer Aritz Aduriz hindret Sevilla å ta tabelltoppen i La Liga søndag. Foto: AFP PHOTO/ RAFA RIVAS
HINDRET SEVILLA Å TA TABELLTOPP: Athletic Bilbao og målscorer Aritz Aduriz hindret Sevilla å ta tabelltoppen i La Liga søndag. Foto: AFP PHOTO/ RAFA RIVASVis mer

Sevilla hadde søndag muligheten til å innta førsteplassen i La Liga, men det satte Athletic Bilbao en stopper for. Aritz Aduriz ordnet 1-0-seier for baskerne.

Dermed troner Real Madrid på tabelltoppen etter helgens serierunde. Sevilla ville med seier ha tatt over serieledelsen med ett poengs margin, men måtte i stedet nøye seg med å bli værende på fjerdeplass.

Aduriz ga Athletic Bilbao ledelsen allerede etter 13 minutter. Veteranspissen scoret et pent mål på volley.

- Det var en vanskelig kamp, og vi visste at vi måtte ta vare på sjansene våre og forsvare oss godt. Vi klarte ikke å score flere mål, men det fikk ikke noe å si. Sevilla er et fysisk sterkt lag, spesielt på midtbanen, så det ble en hard kamp med mange taklinger, sa Athletic-backen Andoni Iraola etter seieren.

Athletic har hatt en tung sesongstart, men baskerlaget har nå to seirer på rad.

For Sevilla var det klubbens annet tap på ti kamper. Opp til Real Madrid skiller det to poeng. Barcelona, som svært overraskende tapte 0-1 hjemme mot Celta lørdag, er à poeng med Sevilla og ligger på tredjeplass. Tittelforsvarer Atlético Madrid er nummer to, ett poeng bak teten.

(NTB)