Athletic tilbake til hverdagen

Soldado med hattrick i sterk Valencia-seier.

Roberto Soldado gjorde hattrick da Valencia slo Athletic Bilbao 3-0 i spansk 1. divisjon søndag.

Manchester Uniteds overmenn i europaligaen fikk dermed ett hardt møte med virkeligheten igjen i hjemlig serie. Valencia var det beste laget i Bilbao, og vertene slet tungt med å gjenskape magien som har sendt baskerlaget til kvartfinalen i Europas nest gjeveste klubbturnering.

I STORSLAG: Roberto Soldado scoret tre ganger da Valencia slo Athletic Bilbao 3-0 på bortebane. Foto: SCANPIX/REUTERS/Vincent West
I STORSLAG: Roberto Soldado scoret tre ganger da Valencia slo Athletic Bilbao 3-0 på bortebane. Foto: SCANPIX/REUTERS/Vincent West Vis mer

26-årige Soldado utnyttet en svak Bilbao-pasning i det 41. minutt og ordnet 1-0. Tidlig i annen omgang slo spanjolen til igjen og doblet ledelsen med et glitrende skudd. Soldado fullførte hattricket fra straffemerket fem minutter før slutt etter at Mikel San José handset innenfor 16-meteren.

Bilbao manglet en skadet Fernando Llorente på topp, og det ble ikke noe bedre da forsvarsspiller Andoni Iraola ble utvist etter 66 minutter.

Valencia har god kontroll på tredjeplassen med sine 47 poeng og er på vei mot mesterligaspill også neste sesong. Det ønsker Athletic Bilbao også, men kjemper en innbitt kamp om å bli nummer fire med mange lag. Baskerne er nummer sju på tabellen og har 37 poeng.

Også Atlético Madrid røk på et vondt tap da det ble 1-2 borte mot Mallorca. Det var et hardt slag i håpet om en topplassering. Hovedstadslaget ligger på niendeplassen.

(NTB)