Atle Hamre feiret friheten med to seire

Atle Hamres første dag på jobben ga to seirer i V75-spillet på Forus travbane lørdag. Publikum hyllet bergenseren som svarte med takketaler og var rørt til tårer.

Hamre har fortsatt en meget alvorlig siktelse hengende over seg, men publikum i Stavanger hadde bannere med tegninger og påskriften «Atle, velkommen tilbake» på. Det passet ham svært godt med en dobbeltseier på direkten.

- Ja, jeg må si at jeg har aldri vunnet løp på et mer gunstig tidspunkt enn i dag. Jeg var like nervøs som jeg var første gangen jeg kjørte løp. Det var aldeles herlig å kunne lose Regal Goal og Fixture først over målstreken. Jeg lever fortsatt med den alvorlige siktelsen, men det er en sak for rettsapparatet, sa en meget lettet Hamre etter dobbeltseiren.

Møte med DNT

Onsdag var Hamre i møte med Det Norske Travselskapet (DNT) og Travtrenerforeningen på Bjerke travbane. Med seg hadde 41-åringen sin advokat Morten Kjenslie.

- Hensikten med møtet var å få klarlagt om noen hadde motforestillinger til at jeg satte meg i sulkysetet igjen. Det hadde verken mine kolleger eller generalsekretæren i DNT, Knut Erik Johansen. Den støtten varmet enormt, og derfor er jeg her i dag. Nå skal jeg kjøre ett løp på Bjerke onsdag, før jeg reiser til Trondheim på V75-kjøring neste helg. Etter det blir det en rolig periode hvor jeg skal gå i tenkeboksen. En bedre start enn dobbeltseieren i dag kunne jeg uansett ikke fått, understreket Hamre .

Favoritter

Lørdagens jackpot-omgang på Forus skulle nesten helt og holdent handle om Atle Hamre, men i skyggen av hans comeback innfridde den ene favoritten etter den andre.

Det startet alt i det første løpet der førstevalget Føynland Svarten vant etter et roteløp med mange galopper underveis. Fjerdevalget Falsen fikk alt servert i det tredje løpet, før favoritten Hilary Hilander utklasset konkurrentene i det fjerde løpet.

Deretter var det klart for to ganger Asbjørn Mehla. Telemarkingen loset favorittene Fotrapp og Bella Coal inn til sikre seire. Det blir 11 110 kroner for sju rette, 60 kroner for seks og fem kroner til alle med fem rette.

(NTB)