FOR SISTE GANG. Utestengte Atle Hamre kjørte hester i trening på Jarlsberg, i følge broren Frode, mens han selv var på ferie. Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIX .
FOR SISTE GANG. Utestengte Atle Hamre kjørte hester i trening på Jarlsberg, i følge broren Frode, mens han selv var på ferie. Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIX .Vis mer

- Atle Hamre har kjørt på Jarlsberg travbane for siste gang

Skal ha tatt med seg hester dit, mens Frode Hamre var på ferie i Thailand.

Atle Hamre soner en utestengelse fra alle totalisatorbaner på livstid.

6. november i fjor ble det kjent, blant annet i Trav og Galopp-Nytt og i Dagbladet, at den tidligere storkusken hadde vært inne på Jarlsberg travbane og trent hester.

I en artikkel i VG tirsdag kom det fram, blant annet gjennom fotografier, at Atle Hamre på ny hadde befunnet seg på Jarlsberg travbane og kjørt hester ulovlig.

Frode Hamre forteller til Dagbladet at hans bror reiste til Jarlsberg for å kjøre noen hester, mens han selv var på ferie i Thailand.

- Jeg tok tak i dette, da jeg kom hjem fra ferie forrige fredag. Dette var utenom min regi. Og jeg må bare forholde meg til det som er skrevet, og hva som hittil er sagt om saken, sier Frode Hamre.

Og han fortsetter:

- Atle har kjørt på Jarlsberg travbane for siste gang. Det kommer ikke til å gjenta seg. Vi har snakket ut om dette. Atle ønsker ikke å skade meg.

Frode Hamre sier han er litt oppgitt over at ikke saken kunne håndteres internt, men at den ble lekket til media.

- Det er også helt nytt for meg at jeg kan miste trenerlisensen på grunn av det som har skjedd, mens jeg var på ferie. Nå skal jeg i et møte i Travselskapet i neste uke. Så får vi ta det derfra, sier Frode Hamre til Dagbladet.

De to brødrene har stor suksess med sitt samarbeid. Hamre-stallen har vært Norges mestvinnende team i flere år.