Atle Hamre oppført i V75 i dag

Men det er bare i Rikstotos offisielle oppstillinger.

(Dagbladet.no): I går ettermiddag ble travkusken Atle Hamre først innlagt på sykehus i Kristiansand og seinere varetektsfengslet i fire uker for trusler og utpressing. De to første ukene skal han være isolert, bestemte tingretten.

Likevel figurerer Atle Hamre som vinnerkusk på Jarlsberg i går kveld på de offisielle resultatlistene på hjemmesiden til Rikstoto. Og i dag står Atle Hamre som kusk i flere V75-løp i Bergen på de offisielle nettspillsidene til Rikstoto.

Flere spillere har spurt Dagbladet.no i dag om Atle Hamre er løslatt.

Det er han ikke. I fjor sto den kjente kusken Trond Skauen som kusk i flere løp  på de offisielle spillesidene til Rikstoto en uke etter at han døde.

- En stor glipp

- Dette er pinlig, en stor glipp hos oss, som vi har jobbet med lenge uten å få orden på saken. Nå skal jeg umiddelbart ta det opp igjen internt for minst femtende gang, beklager mediesjef Magne Engebretsen Norsk Rikstoto overfor Dagbladet.no.

Den tekniske forklaringen er denne i kort versjon: spillselskapet Norsk Rikstoto henter sine løpsoppstillinger/spilleobjekter fra Det Norske Travselskap. De to tett sammensveisede organisasjonene har to forskjellige databaser. Rikstotos datasystem greier ikke å fange opp kuskeendringer - heller ikke i de offisielle resultatene - etter at løpene er kjørt.

For Atle Hamre kjørte definitvt ikke travløp på Jarlsberg i dag - og gjør det heller i Bergen i dag.

 NY ARENA:  Atle Hamre vant ikke travløp på Jarlsberg i går kveld og kjører heller ikke i V75 på Bergen travpark, selv om Norsk Rikstotos offisielle spill- og resultatsider sier så. Det er kjennelsen fra Kristiansand tingrett i går som gjelder. Der ble Hamre varetektsfengslet,de to første ukene med isolasjon. Foto: Scanpix.
NY ARENA: Atle Hamre vant ikke travløp på Jarlsberg i går kveld og kjører heller ikke i V75 på Bergen travpark, selv om Norsk Rikstotos offisielle spill- og resultatsider sier så. Det er kjennelsen fra Kristiansand tingrett i går som gjelder. Der ble Hamre varetektsfengslet,de to første ukene med isolasjon. Foto: Scanpix. Vis mer

Her er de nye kuskene på Atle Hamres hester - slik Rikstoto har lagt det ut under nyhetsvignetten på sine hjemmeside Men det greier heller spille- og resultatsiden å fange opp.

Ryddeoperasjon

Nettspillsjef Morten Tønnessen i Norsk Rikstoto har satt i gang en manuell operasjon for å få erstattet Atle Hamre med de korrekte kuskene - i alle fall i løpet av helgen.

- Vi ser at vi ikke kan ha det sånn, men det har vært en mye større jobb enn antatt å få vårt datasystem til å fange opp kuskeendringer. Og nå er situasjonen ekstra spesiell, derfor må vi gjøre noe på kort sikt før vi finner den endelig ordningen på dette, sier Tønnessen til Dagbladet.no.

Dagens V75-løp starter 15.00 - uten Atle Hamre som aktør. Her kan du klikke deg rett inn og spille forslagene til Dagbladets suksessrike travekpert Bengt Berg.

Har fikset resultater

Klokka 15 opplyser nettspillsjef Morten Tønnessen at Rikstoto nå har fått erstattet Atle Hamre med rett kusk fra resultatene i går. Selskapet jobber med å få rett kusk på spillesidene i resten av løpene i Bergen i dag.