Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Atle Hamre trente ulovlig på Jarlsberg. Broren Frode kan straffes

Atle Hamre er utestengt på livstid fra DNTs anlegg. Mandag trente han likevel med en av stall Hamres hester på Jarlsberg, melder Østlands-Posten.

RISIKERER STRAFF: Frode Hamre (her med hesten Mystical News) kan være i trøbbel etter at broren Atle trente ulovlig. Foto: NTB Scanpix
RISIKERER STRAFF: Frode Hamre (her med hesten Mystical News) kan være i trøbbel etter at broren Atle trente ulovlig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Broren Frode Hamre risikerer nå å straffes for at lillebroren trente ulovlig. Han satt opp bak stall Hamres nye superhingst Seven And Seven, og kjørte et intenst treningsarbeide før løp på Jägersro i Sverige neste uke.

- Jeg fikk ikke tak i min bror Frode, og bestemte meg for å kjøre selv. Det er neppe noe jeg kommer til å gjøre igjen, men denne gangen bestemte jeg meg for å gjøre, så får det bære eller briste med reaksjonene, sier Atle Hamre til Trav og Galopp-Nytt.

Eventuelle reaksjoner vil ikke ramme ham direkte. Det norske Travselaksp vurderer om det skal gis sanksjoner til storebror Frode Hamre, som har signert en avtale hvor han står ansvarlig for at ikke broren Atle skal kjøre på Jarlsberg med stallens hester.

- Det er på det rene at Atle Hamre har kjørt et treningsarbeid på Jarlsberg, men vi må få klarhet i hendelsesforløpet før vi bestemmer oss for hva vi skal gjøre, sier generalsekretær Svein Morten Buer i DNT til Østlands-Posten.

– Det er uansett et brudd på den dommen Atle har, og Frode Hamre har definitivt et ansvar for at dette ikke skjer.

Avisen har ikke fått noen kommentar fra Hamrebrødrene, men Frode Hamre uttaler seg om saken i Trav og Galopp:

- Jeg har bedt ham om å ikke kjøre på Jarlsberg fordi det går utover meg, men jeg kan ikke styre en kar på snart 60 år som aldri har latt seg styre. Nå må vi bare fastslå at gjort er gjort, og at jeg må bære konsekvensene for det. Jeg er ganske fortvilet over det som har skjedd, og jeg tror Atle skjønner det, men hans impulskontroll er det ikke alltid lett å forholde seg til, sier han.

(NTB)