Atletico Madrid-kapteinen innrømmer innblanding i kampfiksing

- Gjorde det klubben ba meg om.

INNRØMMELSE: Atletico Madrid-kaptein Gabi innrømmet i dag involveringen i en ny kampfiksingsskandale. Denne ganger er det spansk fotball som er under lupen, og spesielt kampen mellom Real Zaragoza og Levante i mai 2011. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/NTB Scanpix
INNRØMMELSE: Atletico Madrid-kaptein Gabi innrømmet i dag involveringen i en ny kampfiksingsskandale. Denne ganger er det spansk fotball som er under lupen, og spesielt kampen mellom Real Zaragoza og Levante i mai 2011. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag startet høringen mot Real Zaragoza-spillerne og støtteapparatet som er mistenkt for kampfiksing av oppgjøret mot Levante våren 2011.

Nåværende Atletico Madrid-kaptein Gabi (Gabriel Fernández Arenas), som scoret to mål i den kampen, er en av de mistenkte, og på vei ut av retten i formiddag stoppet han opp og snakket med reporterne som var samlet på utsiden.

- Jeg gjorde det klubben ba meg om, sa Gabi, før han gjorde det klart at han var avslappet og at han ikke hadde noe mer å legge til.

- Ikke bekymre det Den spanske avisa El Mundo Deportivo har også rapporter fra innsiden av rettsbygningen, og skriver at Gabi skal ha understreket at han ikke hadde noen egeninteresse i kampfiksingen da han allerede hadde undertegnet en avtale med Atletico Madrid, og skulle forlate Zaragoza ved sesongslutt.

Han innrømmer at han mottok en pengesum fra klubbens eier, Agapito Iglesias, men at han så tok dem ut og betalte dem tilbake til eieren.

- Jeg trodde det var i sammenheng med at klubben var på vei til å gå konkurs. Jeg er ikke kjent med at pengene gikk til Levante-spillere. Jeg vet ikke hva som skjedde med pengene, sier han.

Iglesias skal da ha svart ham på følgende måte:

- Ikke bekymre deg. Dette tar klubben seg av.

Fikk cash kontant Bakgrunnen for høringene er mistanke om alvorlig kampfiksing i den tidligere nevnte kampen mellom Zaragoza og Levante den 21. mai 2011.

En kilde i etterforskningen skal ha informert påtalemyndighetene om at en rekke Zaragoza-spillere fikk utbetalt 85 000 - 120 000 euro (nesten én million kroner - tallene varierer) på sine private kontoer fra klubbens eier. Det skriver AS.

Spillerne skal så ha tatt ut disse pengene, og betalt dem til Levante-spillere for å tape den aktuelle kampen. Politiet mener at de kan dokumentere at Levante-spillerne fikk penger i hånda etter kampslutt, og at disse blant annet ble brukt til innkjøp av SUV'er.

Påtalemyndighetene vil i første omgang samle inn forklaringer fra de involverte, men det er ventet at det vil komme et formelt søksmål etterhvert.

Kampen mot Levante endte 2-1 til Zaragoza, som dermed berget plassen. Deportivo rykket ned.