Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Atletico Madrid slo Real Madrid i La Liga for første gang på 14 år

Diego Costa brøt forbannelsen. Se scoringen!

Real Madrid - Atletico Madrid 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Real Madrid har vært storebror i den spanske hovedstaden år etter år, men i kveld var det endelig lillebror sin tur til å trekke det lengste strået. Det var første gang på 26 kamper i La Liga at Atletico Madrid vant derbyet (19 tap og seks uavgjort). Vi må helt tilbake til 1999 sist det skjedde, da «lillebror» vant 3-1.

Premissene lå klare for et veldig spennende og åpent derby ettersom begge lagene var ubeseiret i La Liga denne sesongen før kveldens kamp. Barcelona vant sitt oppgjør mot Almeria tidigere i dag, og satte med det press på rivalene i toppen.

Diego Costa har hatt en stor sesong etter at superspissen Radamel Falcao dro til Monaco, og tegnet seg på scoringslista i kveld også. 24-åringen var kanskje offside-plassert da han mottok ballen fra servitør Koke, men dommerne lot spillet gå. Alene med Diego Lopez var han sikker, og plasserte ballen enkelt i mål. Hans åttende scoring i La Liga denne sesongen.

Bortelaget var i denne perioden nærmere dobling enn Real Madrid var utlikning. En svak avslutning av Tiago, og en god inngripen av Diego Lopez sørget imidlertid for at scoringen til Diego Costa var den eneste før hvilen.

Bale fikk sin debut I pausen valgte Real Madrid-manager Carlo Ancelotti å la Angel di Maria og Asier Illarramendi bli igjen i garderoben. Inn kom i stedet Gareth Bale og Luka Modric, førstnevnte fikk dermed sin hjemmedebut etter overgangen fra Tottenham.

I andre omgang fikk Diego Costa en gyllen mulighet til å øke ledelsen, men en svak første-touch gjorde at avslutningen gikk rett på keeper Diego Lopez.

Real Madrid klarte aldri å få ballen i mål til tross for noen brukbare muligheter etter pause, og gikk på sitt første tap i La Liga denne sesongen.

Atletico Madrid har vunnet de sju første kampene i ligaen for første gang i klubbens historie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media