Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Ødegaard fikk Diego Simeone til å endre planen

Atletico-stjerne:
- Ødegaard ødela oss

Atletico Madrid-manager Diego Simeone fikk nok av Martin Ødegaards herjing og gjorde grep i pausen for å forsøke å stoppe nordmannen. Stopperkjempen José Giménez mener Ødegaard gjorde serielederen sårbare.

HERJER: Martin Ødegaard er i toppsjiktet på spillerbørsen, drible- og pasningsstatistikken i La Liga. I går kveld senket han serieleder Atletico Madrid, som forsøkte å sette inn en av Ødegaards tidligere lagkompiser for å stoppe nordmannen. Foto: NTB Scanpix
HERJER: Martin Ødegaard er i toppsjiktet på spillerbørsen, drible- og pasningsstatistikken i La Liga. I går kveld senket han serieleder Atletico Madrid, som forsøkte å sette inn en av Ødegaards tidligere lagkompiser for å stoppe nordmannen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Martin Ødegaard (20) har returnert til spansk fotball og åpnet La Liga-sesongen med et brak denne sesongen.

I går kveld kom et nytt klimaks i 20-åringens drøye fem år lange seniorkarriere - i et oppgjør som skal ha fått Real Madrid-trener Zinédine Zidane til å bli enda mer overbevist om at Ødegaard har en framtid på Santiago Bernabeu.

Det norske stortalentet var banens gigant i 2-0-seieren over serieleder Atlético Madrid, et av verdens desidert beste lag og kanskje det aller verste laget å møte for en offensiv spiller, så gode som Diego Simeones menn har vært defensivt i en årrekke.

Offensive stjernespillere som Diego Costa, Koke, João Félix og Thomas Lemar ble satt i skyggen av Ødegaard, mens stopperkjempen José Giménez og hans forsvarskolleger ikke klarte å stoppe nordmannen.

Til Marca sier Gimenez, 24-åringen som allerede har 46 landskamper for Uruguay, rett ut at Ødegaard påførte serielederen fra Madrid veldig mye skade.

Endret taktikken for å stoppe Ødegaard

Det var såpass ille at Simeone byttet ut vingen Lemar i pausen og satte inn sentral midtbanespiller Marcos Llorente, som er tidligere lagkompis med Ødegaard på Castilla og en god venn av nordmannen, for å få flere menn sentralt i et forsøk på å stoppe Ødegaard.

- Vi var oppmerksomme på Mikel Oyarzabal og Martin Ødegaard, som begge har ferdigheter og hurtighet til å skape mye trøbbel for motstanderne. Ødegaard fikk for mye rom. Han gjorde oss sårbare og ødela oss i 1. omgang, sier Atleticos stopperkjempe til Marca.

- I 2. omgang fikk vi satt inn presset bedre med Marcos Llorente inn sentralt. Det ga oss ekstra bein sentralt på midten. Da fikk vi mer kontroll på Ødegaard, som påførte oss mye skade i 1. omgang. Men så kom disse to målene. Da måtte vi jobbe i oppoverbakke for å slå tilbake.

SLET MOT ØDEGAARD: Atletico-stopper Jose Gimenez forteller hvordan Martin Ødegaard ødela for serielederen. Foto: ANDER GILLENEA / AFP
SLET MOT ØDEGAARD: Atletico-stopper Jose Gimenez forteller hvordan Martin Ødegaard ødela for serielederen. Foto: ANDER GILLENEA / AFP Vis mer

For tre år siden var det Llorente som tok La Liga med storm og Ødegaard måtte se på sin tidligere lagkompis herje.

- Marcos viser at det er mulig. Vi spilte sammen i vår, og nå har han gjort det veldig bra i La Liga. Det viser at det går an å ta steg raskt, og at det nødvendigvis ikke er så langt fra Castilla til La Liga. Veien er nok ikke så lang som mange tror, sa Ødegaard til Dagbladet den gang.

I går var rollene snudd: Llorente så nordmannen score mot serielederen bare noen minutter etter han selv ble byttet innpå.

Se målet her:

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 443024589


Varnish cache server

HISTORISK: Martin Ødegaard (20) ble første målscorer på Real Sociedads nyoppussede arena. Det skjedde mot serieleder Atlético Madrid. Video: Strive Vis mer

- En av de mest spesielle dagene i mitt liv

At Ødegaard hadde en strålende dag på jobben mot serielederen i La Liga, er det bred konsensus om i Spania.

Så vel Marca som AS og Mundo Deportivo gir nordmannen toppkarakter på spillerbørsen - i likhet med keeper Moyá og stortalentet Mikel Oyarzabal.

- Det er en av de mest spesielle dagene i mitt livet. Det var en perfekt dag for både meg og laget. Vi ville ha mye ball og kontrollere kampen. Det klarte vi, sier Martin Ødegaard til Mundo Deportivo.

Etter fire serierunder i La Liga er Ødegaard rangert av som den tiende beste spilleren i hele ligaen så langt på Whoscoreds spillerranking, altså hvor samtlige spillere i Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid er inkludert.

Topp 10-lista ser nå slik ut:

1. Karim Benzema
2. Gerard Moreno
3. Joan Jordan
4. Antoine Griezmann
5. Arthur
6. Nabil Fekir
7. Casemiro
8. Toni Kroos
9. Denis Suarez
10. Martin Ødegaard

Av disse er det Benzema, Moreno, Griezmann, Casemeiro, Kroos og Ødegaard som er de eneste som har spilt samtlige fire kamper og dermed har mest relevant vurderingsgrunnlag.

På plassene bak Ødegaard følger spillere som Gareth Bale, Sergio Busquets, James Rodríguez, Luis Suárez og Frenkie de Jong.

Driblekonge i La Liga

Ødegaards to ligamål på fire kamper gir han delt 4. plass på toppscorerlista i La Liga, sammen med blant andre Griezmann, Bale og Suarez.

Nordmannen står med nest flest vellykkede driblinger i hele La Liga denne sesongen med sine 12, bare slått av Nabil Fekirs 13 vellykkede driblinger - en statistikk som for øvrig Lionel Messi, som nå er skadet, bruker å toppe.

Ødegaard er også nr. 6 på lista over flest nøkkelpasninger som toppes av Toni Kroos.

Etter scoringen mot serieleder Atlético Madrid skriver Marca «A 'Viking' slows Atlético» i skildringen av Ødegaard, som har slått ut i full blomst på utlånet i Real Sociedad.

- Måten Real Sociedad spiller fotball på, passer meg perfekt, fastslår Martin Ødegaard etter lørdagens matkdemonstrasjon.

Neste kamp for Ødegaard og Real Sociedad er borte mot Espanyol 22. september.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media