Atletico tar i bruk høyteknologiske midler i gullkampen

Treneren bruker Google Glass.

(Dagbladet): Atletico Madrid slo Getafe 2-0 i La Liga søndag, og tok tre svært viktige poeng.

Seieren ble imidlertid noe overskygget av en stygg skade på Diego Costa og en rumpeblottende Getafe-supporter.

En som fikk med seg alt dette fra sidelinja, og mer til, var Atletico-trener Mono Burgos. Diego Simeones assistent hadde nemlig på seg et par høyteknologiske briller - de etter hvert velkjente Google Glass.

Oppdateringer På den vesle skjermen fikk Burgos direkteoppdateringer med statistikk fra kampen, delt inn i fire kategorier: generell statistikk, spilloppbygging, forsvarsspill og skudd.

Disse oppdaterte seg hvert halvminutt, så Burgos kunne dermed få med seg det viktigste fra kampen uten en gang å følge med ordentlig.

Dette er første gang denne typen briller brukes på høyt nivå i fotballens verden. Hva slags utbytte Burgos fikk av brillene, og om det er noe som slår an, gjenstår å se.

Dommer-briller? De spesifikke brillene Atletico-assistenten hadde på seg mot Getafe var utviklet som et samarbeid mellom Universidad Católica San Antonio de Murcia (UCAM), Mediapro og La Liga.

- Brillene muliggjør direkteanalyser for trenerne. Klubbene får all informasjonen de trenger om både egne kamper, og om motstanderne, heter det i en uttalelse fra ligaen.

I Tyskland kan brillene snart være plassert på nesa til dommerne. Bundesliga vurderer å utstyre dommere med Google Glass for å kunne se repriser, og dermed minske faren for feil avgjørelser.

• Se video av brillebruken øverst i artikkelen.