Atletico Madrid og Diego Costa ble for sterke for Arsenal

Atletico tok seg til finale i Europaligaen - møter Marseille

Arsenal var laget som måtte score. I stedet var det hjemmelagets Diego Costa som sørget for at Atletico Madrid skal spille finale i Lyon om knappe to uker. Der venter Marseille, som tok seg videre etter en kotroversiell dommeravgjørelse i ekstraomgangene

MATCHVINNER: Diego Costa satte inn kampens eneste scoring mot Arsenal. Dermed er Atletico Madrid klare for finalen i Europaligaen. Foto: NTB/Scanpix
MATCHVINNER: Diego Costa satte inn kampens eneste scoring mot Arsenal. Dermed er Atletico Madrid klare for finalen i Europaligaen. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fire mål imot på 17 hjemmekamper i ligaen, og null mål imot i Europa i 2018 for Atletico Madrid.

Dette var statistikken som ventet et Arsenal som måtte ha scoring på Estadio Wanda Metropolitano i torsdagens semifinale i Europaligaen.

Med 1-1 som utgangspunkt fra møtet mellom de to lagene på Emirates i London forrige torsdag, visste man allerede før kampstart at dette ville bli tøft for Arsenal i det som potensielt ville være Arsene Wengers siste kamp i Europa som manager for klubben.

Kapteinen måtte ut med alvorlig skade

Det startet på verst tenkelig vis for franskmannens lag. Bare sju minutter ut i kampen måtte Arsenal-kaptein Laurent Koscielny gi seg med det som meldes å være en alvorlig akillesskade. Ballen befant seg oppe på Atleticos halvdel, og i det kapteinen skulle sideforskyve ut mot Atletico-spiss Diego Costa så det ut til at høyrekneet ga etter.

Den rutinerte franskmannen måtte ut på båre, og Arsene Wenger fikk dermed en verst tenkelig start på kampen.

Sjansefattig – så dukket en gammel kjenning opp

Den første omgangen bar preg av få sjanser og tidvis lavt tempo. Omgangen så ut til å ebbe ut i 0-0, men det var helt til en gammel Arsenal-rival dukket opp dypt inne i overtiden. Diego Costa, med en velkjent fortid i London-rival Chelsea, fikk ballen fra Antoine Griezmann inne i feltet og var plutselig alene med Arsenal-keeper David Ospina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer