Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Atletico Madrid og Diego Costa ble for sterke for Arsenal

Atletico tok seg til finale i Europaligaen - møter Marseille

Arsenal var laget som måtte score. I stedet var det hjemmelagets Diego Costa som sørget for at Atletico Madrid skal spille finale i Lyon om knappe to uker. Der venter Marseille, som tok seg videre etter en kotroversiell dommeravgjørelse i ekstraomgangene

MATCHVINNER: Diego Costa satte inn kampens eneste scoring mot Arsenal. Dermed er Atletico Madrid klare for finalen i Europaligaen. Foto: NTB/Scanpix
MATCHVINNER: Diego Costa satte inn kampens eneste scoring mot Arsenal. Dermed er Atletico Madrid klare for finalen i Europaligaen. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

(Dagbladet.no): Fire mål imot på 17 hjemmekamper i ligaen, og null mål imot i Europa i 2018 for Atletico Madrid.

Dette var statistikken som ventet et Arsenal som måtte ha scoring på Estadio Wanda Metropolitano i torsdagens semifinale i Europaligaen.

Med 1-1 som utgangspunkt fra møtet mellom de to lagene på Emirates i London forrige torsdag, visste man allerede før kampstart at dette ville bli tøft for Arsenal i det som potensielt ville være Arsene Wengers siste kamp i Europa som manager for klubben.

Kapteinen måtte ut med alvorlig skade

Det startet på verst tenkelig vis for franskmannens lag. Bare sju minutter ut i kampen måtte Arsenal-kaptein Laurent Koscielny gi seg med det som meldes å være en alvorlig akillesskade. Ballen befant seg oppe på Atleticos halvdel, og i det kapteinen skulle sideforskyve ut mot Atletico-spiss Diego Costa så det ut til at høyrekneet ga etter.

Den rutinerte franskmannen måtte ut på båre, og Arsene Wenger fikk dermed en verst tenkelig start på kampen.

Sjansefattig – så dukket en gammel kjenning opp

Den første omgangen bar preg av få sjanser og tidvis lavt tempo. Omgangen så ut til å ebbe ut i 0-0, men det var helt til en gammel Arsenal-rival dukket opp dypt inne i overtiden. Diego Costa, med en velkjent fortid i London-rival Chelsea, fikk ballen fra Antoine Griezmann inne i feltet og var plutselig alene med Arsenal-keeper David Ospina.

Den rutinerte 29-åringen gjorde ingen feil, og løftet den elegant over keeperen, og satte ballen midt i målet.

Dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 1-0, og utgangspunktet var delvis endret. Arsenal måtte uansett ha scoring, bare at nå ville en scoring bety ekstraomganger og ikke avansement.

Arsenal presset på - uten å skape de store farlighetene

Men scoringen kom aldri. I en liten periode andreomgang klarte gjestene å presse hjemmelaget, selv om sluttproduktet uteble. Da 60 minutter var spilt klarte Mesut Özil å trokle seg gjennom i feltet, og fikk lagt inn på fem-meteren mot Lacazette, som ikke var rask nok inne i feltet.

Den største sjansen Arsenal evnet å skape kom like etter at innbytter Henrikh Mkhitaryan entret banen. Armeneren tok ned ballen på 20 meter og fyrte av et skudd fra distanse. Avslutningen var god, men gikk like over Jan Oblaks tverrligger. Hjemmelaget forsvarte seg godt, og utover i omgangen hadde Wengers mannskap lite å komme med.

Saken fortsetter under bildet.

FINALEKLAR: Antoine Greizmann kunne juble for finaleplass etter at sluttsignalet gikk på Estadio Metropolitano. Foto: NTB/Scanpix
FINALEKLAR: Antoine Greizmann kunne juble for finaleplass etter at sluttsignalet gikk på Estadio Metropolitano. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Den tidligere engelske landslagsspissen Gary Lineker skrøt av den defensive jobben Diego Simeones lag la ned:

- Om det finnes lag ute i Europa som forsvarer seg bedre enn Atletico Madrid, har i alle fall ikke jeg sett dem. Feilfri, skrev han på Twitter etter kampslutt.

Arsenal-fansen måtte se at Atletico Madrid var næmere 2-0 enn Arsenal noen gang var utligning på Estadio Wanda Metropolitano.

Gang på gang bød kontringsmulighetene seg for hjemmelaget. Nærmest den andre scoringen var de da Diego Costa la ned et strålende forarbeid, hvor han vendte av to Arsenal-forsvarere, før han fant Antoine Griezmann inne i feltet.

Franskmannen tok seg litt for god tid med å sikte, for da skuddet først kom ble det blokkert av Calum Chambers og Arsenal-keeper David Ospina kunne plukke ballen uten store vansker.

Det endte 1-0, og dermed er det Atletico Madrid som spiller finale i Lyon 16. mai.

Møter Marseille etter kontroversiell dommeravgjørelse

I den andre semifinalen ble det høydramatisk på tampen. Før møtet hadde det franske laget 2-0 å gå på, men Fredrik Gulbrandsen og Valon Berishas Salzburg evnet å hente opp ledelsen, og det sto 2-0 på tavla til vertene i det 90 minutter var spilt.

VINNERMÅLET: Rolando satte inn den avgjørende scoringen for Marseille i den andre semifinalen. Foto: NTB/Scanpix
VINNERMÅLET: Rolando satte inn den avgjørende scoringen for Marseille i den andre semifinalen. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Det så lenge ut til å gå mot straffespark-konkurranse, men fire minutter før slutt fikk gjestene et hjørnespark de aldri skulle hatt.

Ballen gikk via Marseilles-spiller Yusuf Sari og ut, men gjestene fikk likevel hjørnespark av den russiske dommeren Sergei Karasev. Hjørnesparket utnyttet de, og Dimitri Payet serverte en presis corner som portogisiske Rolando satte i det lengste hjørnet. Da trengte hjemmelaget to scoringer, noe de aldri var i nærheten av.

Det endte 3-2 sammenlagt fordel Marseille, som tok seg til sin første europacupfinale siden 2004.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media