TIL SPANIA: Radamel Falcao skal ha mye av æren for at Porto kunne løfte Europa League-trofeet forrige sesong. Nå skal han til Atletico Madrid.Foto: SCANPIX/REUTERS/Rafael Marchante
TIL SPANIA: Radamel Falcao skal ha mye av æren for at Porto kunne løfte Europa League-trofeet forrige sesong. Nå skal han til Atletico Madrid.Foto: SCANPIX/REUTERS/Rafael MarchanteVis mer

Atlético henter Falcao for 312 millioner

Bare medisinsk test og personlig kontrakt gjenstår.

Portos storscorer Radamel Falcao nærmer seg en overgang til Atlético Madrid. Klubbene er enig om overgangssum.

Atlético Madrid er på jakt etter en erstatter for Sergio Aguëro, og torsdag kveld bekreftet Porto at klubben har akseptert et bud fra spanjolene på stjernespissen.

Den spanske hovedstadsklubben må punge ut 40 millioner euro (312 millioner kroner) for colombianeren.

Falcao må gjennomføre en medisinsk test og bli enig med Atlético om sine personlige detaljer før overgangen går i orden. Atlético Madrid har også lagt inn bud på Falcaos lagkamerat Ruben Micael.

Atlético solgte Aguëro til Manchester City i sommer. Argentineren fikk en drømmedebut for sin nye klubb med to mål og en målgivende pasning da han kom inn som innbytter i serieåpningen mot Swansea mandag.

Radamel Falcao har vært i søkelyset til en rekke europeiske storklubber de siste månedene. Den colombianske spissen scoret 38 mål sist sesong og hjalp Porto til seier i serie, cup og europaligaen. I europaligaen hadde han 17 nettkjenninger. Han skrev nylig under en ny kontrakt med Porto. I avtalen er det en kjøpsklausul på 45 millioner euro (350 millioner kroner).

Ruben Micael er også en sentral spiller for Porto. Midtbanespilleren ble hentet fra Nacional i januar 2010. Han scoret to ganger i landslagsdebuten for Portugal mot Finland i mars.

Begge spillerne er utelatt fra troppen til fredagens seriekamp mot Gil Vicente.

- Vi forbereder oss til å møte Gil Vicente, med eller uten Falcao, sa Porto-trener Vitor Pereira.

(NTB)