Atlético jakter revansj i den spanske supercupen

- Laget som gjør færrest feil, kommer til å vinne.

MYE VIL HA MER: Atlético Madrid har fått smaken på titler og vil ha mer. Tirsdag og fredag skal klubben gjøre opp om den spanke supercupen med byrival Real Madrid. Foto: Kyle Terada, USA Today / Reuters / NTB scanpix
MYE VIL HA MER: Atlético Madrid har fått smaken på titler og vil ha mer. Tirsdag og fredag skal klubben gjøre opp om den spanke supercupen med byrival Real Madrid. Foto: Kyle Terada, USA Today / Reuters / NTB scanpixVis mer

La Liga-mester Atlético Madrid var minutter unna å vinne mesterligaen sist sesong. Tirsdag vil laget slå tilbake mot bynabo Real Madrid i den spanske supercupen.

Atlético vant overraskende den spanske toppdivisjonen, men måtte se drømmen om også å vinne mesterligaen briste da Real Madrid vant 4-1 etter ekstraomganger i finalen. Naboklubben utlignet i det 93. minutt.

Tirsdag møtes Madrid-lagene til et nytt byderby på Santiago Bernabéu i den første av to oppgjør i den spanske supercupen. Den blir hvert år spilt mellom regjerende seriemester og cupmester i Spania. Returkampen går fredag på Atléticos hjemmebane.

- Vi spiller bra om dagen, men kampene mot Real blir veldige tøffe. De har hentet gode spillere i sommer, men det har vi gjort også. Laget som gjør færrest feil, kommer til å vinne. Vi slipper inn veldig få mål for tiden, og det er alltid positivt, sier Atléticos midtbanespiller Mario Suárez.

- Må være skjerpet Atlético har mistet flere nøkkelspillere fra gullsesongen. Trioen Thibaut Courtois, Felipe Luis og Diego Costa har alle forsvunnet til Chelsea.

Det spørs om den nysignerte angriperen Raúl Jiménez blir klar til Real-kampene. Mexicaneren pådro seg en muskelskade i 2-0-seieren over Fiorentina lørdag.

Real Madrid tapte lørdag 1-2 for Fiorentina i en treningskamp i Warszawa. Trener Carlo Ancelotti vet det blir tøft mot byrivalen.

- Vi var gode i den europeiske supercupen (2-0-seier over Sevilla), men det var vi ikke i kveld. Som alltid blir det harde kamper mot Atlético, og vi må være skjerpet i begge ender av banen, sa Ancelotti.

Seks trofeer Gareth Bale, Pepe, Luka Modric og Isco er usikre med småskader før tirsdagens derby.

Ancelotti har ikke bestemt seg for hvem av Iker Casillas og nykommeren Keylor Navas som skal vokte Real-målet.

- Det vet jeg ikke ennå. Begge er i god form, så det blir ikke et enkelt valg.

De hvitkledde går på seks titler denne sesongen. Den første er allerede i boks etter Sevilla-seieren. De fem andre er den nevnte supercupen i Spania, klubb-VM (i desember), La Liga, mesterligaen og den spanske cupen.

Atlético serieåpner borte mot Rayo Vallecano mandag 25. august. Samme dag tar Real imot opprykkslaget Cordoba.

(NTB)