Champions League

Atlético-kapteinen:
– Europaligaen er noe dritt

De siste årene har Atlético Madrid vært et topplag i mesterligaen, men over nyttår blir det trolig europaligaspill. Klubbkaptein Gabi liker det svært dårlig.

IKKE FORNØYD: Atlético Madrids Gabi. Foto: NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Atlético Madrids Gabi. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Atlético har vært i to av de fire siste Champions League-finalene. I de to øvrige sesongene har spanjolene tatt seg til en semifinale og en kvartfinale. Diego Simeones menn har med andre ord vært et lag å regne med i europatoppen.

I høst har derimot mye gått på tverke. Atletico stå med kun tre poeng etter fire av seks kamper i gruppespillet. Tirsdag ble det nok en uavgjort (1-1) mot aserbajdsjanske Qarabag.

Det betyr at Atlético ikke lenger har mesterligaskjebnen i egne hender. Om Chelsea og Roma tar hver sin seier mot Qarabag senere i høst, er Atlético ute uansett om laget selv vinner sine gjenværende kamper.

Erfaring

Gabi depper over tanken om spill i europaligaen. Det blir realiteten over nyttår om Atlético blir værende på tredjeplassen når gruppespillet er over.

– I dag vil jeg si at europaligaen er noe dritt, sa kapteinen etter tirsdagens kamp.

Han var rask med å legge til at den nest gjeveste europacupen tidligere har gitt ham mye. Atlético vant turneringen i 2009 og 2012.

– Hvis vi må spille den, skal vi gå for å vinne den.

Costa på vent

Først i januar får Atlético Madrid glede av Diego Costa. Kraftspissen ble tidligere i høst hentet tilbake til klubben fra Chelsea, men en overgangsnekt førte til at han først kan spille i januar.

– Vi må begynne å vinne. Diego kan ikke hjelpe oss nå. Hvis vi fortsetter som dette, vil ikke Diegos ankomst være til nytte i det hele tatt, sa Gabi.

I La Liga ligger Atlético bedre an. Der har ikke klubben tapt en eneste kamp i høst. Fasiten er fem seirer og fem uavgjort. Det holder til en fjerdeplass, åtte poeng bak serieleder Barcelona.

(NTB)

STJAL SHOWET: Backen Layvin Kurzawa scoret tre mål for PSG. Video: Viasat
HOLDER LIV I DRØMMEN: Sporting CP spilte 1-1 mot Juventus. Se målene. Video: Viasat
MAKTET IKKE SCORE: Barcelona spilte 0-0 mot Olympiakos. Se høydepunktene. Video: Viasat
SEIER TIL BAYERN: Se alle scoringene i kampen mot Celtic. Video: Viasat
KNUSTE CHELSEA: Se alle målene til Roma. Video: Viasat
MANCHESTER UNITED-SEIER: Se alle høydepunktene mot Benfica. Video: Viasat
SLITER: Atlético Madrid klarte ikke å slå Qarabag. Se høydepunktene. Video: Viasat

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer