Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid klar for Champions League-finalen

Atlético sjokkerte Real Madrid. Så gjorde Benzema det utrolige:
- Noe av det råeste jeg har sett

Real Madrid er klar for sin tredje Champions League-finale på fire år. Karim Benzemas magiske dribleshow drepte byrivalens håp om et eventyrlig comeback.

MAGI: Karim Benzema rundlurte tre Atlético-spillere og la opp til Real Madrids ekstremt viktige reduseringsmål mot byrivalen. Foto: AFP PHOTO / CESAR MANSO
MAGI: Karim Benzema rundlurte tre Atlético-spillere og la opp til Real Madrids ekstremt viktige reduseringsmål mot byrivalen. Foto: AFP PHOTO / CESAR MANSO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Atlético Madrid - Real Madrid 2-1 (2-4 sammenlagt)

(Dagbladet): Cristiano Ronaldos hat trick i 3-0-seieren hjemme mot byrival Atlético Madrid så ut til å gi Real Madrid en sikker billett til Champions League-finalen, hvor Juventus venter på motsatt banehalvdel.

Men lillebror Atlético viste tidlig i kveldens returoppgjør at de er kapable til å gjøre det umulige mulig på Vicente Calderón. Allerede etter 16 minutter hadde vertene scoret to ganger mot Real Madrids stjernegalleri.

Kampuret viste 12 minutter da hjemmefansen kunne juble for den første scoringen som tente håpet om et fotballmirakel. Kokes hjørnespark var perfekt slått, og Saul Niguez knuste Cristiano Ronaldo i lufta og stanget inn 1-0 til vertene.

DET VIKTIGE MÅLET: Isco fjernet all tvil da han scoret Real Madrids viktige bortemål mot slutten av 1. omgang. Foto: NTB Scanpix
DET VIKTIGE MÅLET: Isco fjernet all tvil da han scoret Real Madrids viktige bortemål mot slutten av 1. omgang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Drøye 100 sekunder senere fortsatte dramatikken. Fernando Torres dro seg inn i feltet og ble lagt i bakken av Raphael Varane. Dommeren pekte på straffemerket, og Antoine Griezmann gjorde seg klar fra elleve meter.

Den franske stjernespissen hadde kontroll på nervene, selv om straffen ikke var veldig god. Men den var akkurat god nok og gikk via Keylor Navas og i mål. Dermed 2-0 til Atlético. Hjemmefansen var i ekstase.

Benzemas utrolige dribleshow

Plutselig var kampen vidåpen igjen - helt fram til det 42. spilleminutt. Da bestemte Karim Benzema seg for å være både ustoppelig og magisk.

Real Madrid-spissen ble passet på av tre motspillere nede ved cornerflagget, men franskmannen klarte på utrolig vis å drible seg forbi alle tre. Pasningen til Toni Kroos var også nydelig.

Tyskerens skudd framprovoserte en retur som Isco satte i mål. Reduseringen avgjorde på mange måter semifinalen.

- Det er noe av det råeste jeg har sett på lang tid, utbrøt Viasats ekspertkommentator Vidar Davidsen om Benzemas dribleraid.

  • Se Benzema-magien og alle scoringene i videovinduene til høyre.

Bratseth: - En verdig finale

Det var både rått, effektiv og ekstremt verdifullt for gjestene. Bortescoringen til Isco betydde at Atlético måtte score tre ganger for å ta seg videre til Champions League-finalen.

Det var de aldri i nærheten av. Selv om vertene skapte flere store sjanser etter pause, kontrollerte Real Madrid kampen og kunne til slutt juble for sin tredje Champions League-finale på fire år.

Der venter Juventus 3. juni på Millennium Stadium i Cardiff.

- Det er en verdig finale. Begge disse lagene fortjener å være der. Det er en stor glede og en fryd å se på kunstnere som dette i aksjon, sier Rune Bratseth i Viasats Champions League-studio.