Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Atlético Madrid vant Europa League

Atlético vant Europaligaen -Antoine Griezmann knuste franske hjerter på «hjemmebane»

Atlético Madrid fortsatte den spanske dominansen av Europa League etter to mål av Antoine Griezmann sikret finaleseier.

MATCHVINNER: Antoine Griezmann har nettopp satt inn sitt andre mål for kvelden og avgjort Europaliga-finalen mot Marseille. Foto: AFP PHOTO / Philippe Desmazes / NTB scanpix
MATCHVINNER: Antoine Griezmann har nettopp satt inn sitt andre mål for kvelden og avgjort Europaliga-finalen mot Marseille. Foto: AFP PHOTO / Philippe Desmazes / NTB scanpix Vis mer
  • Marseille - Atlético Madrid 0-3 (0-1)

Antoine Griezmann ble kampens store spiller og Atlético-fansens helt da han nærmest på egenhånd avgjorde Europa League-finalen med to mål.

Nærmest på hjemmebane, Griezmann er vokst opp i byen Mâcon, en snau time nord for Lyon hvor finalen ble spilt, var rett mann på rett sted og viste fram sitt brede spekter av avslutningsferdigheter da han på det første ventet ut keeper og på det andre vippet ballen over landslagskollega Mandanda.

- Jeg er kjempeglad. jeg har jobbet i mange år for å oppleve slike øyeblikk. Jeg flyttet hjemmefra da jeg var 14 år for å få det til. I kveld skal vi feire. Familien er på plass. Hatten av for Marseille. De er et godt fotballag, sa Griezmann.

Atlético Madrid levde opp til favorittstempelet sitt og til tross for en vaklende start kunne en suspendert Diego Simeone fra tribunen juble for sitt andre Europa League-trofé siden han tok over som «Atléti»-sjef.

Totalt var det klubbens tredje seier i turneringen, som de også vant i 2009/10 og 2011/12-sesongen, og dermed er de oppe sammen med Inter, Juventus og Liverpool som nest-mestvinnende i turneringen, som tidligere het UEFA-cupen. Mestvinnende er Sevila med sine frem troféer.

Spanske klubber har totalt dominert turneringen de siste årene og har nå vunnet den nest gjeveste klubbturneringen i europeisk fotball fire av fem og ni av de 15 siste sesongene.

Kjempefeil etter god start

Det var Marseille som startet friskest. Det franske laget presset høyt og stresset sine motspillere og kom seg til sjanser.

Den største kom da Dmitri Payet fant rom mellom forsvaret og midtbanen til Atlético og elegant tredde ballen gjennom til Valere Germain som burde klart å utfordre Oblak med avslutningen. I stedet gikk den utenfor.

Selv om det var Marseille som kjørte oppgjøret fra start var det forhåndsfavorittene fra Madrid som skulle ta ledelsen. Det skjedde etter en grusom feil av Marseille.

Andre Anguissa skulle bare ta i mot en pasning fra keeper Steve Mandanda, men feilberegnet stygt mottaket. Det serverte Antoine Griezmann med sjansen helt alene med Marseille-keeperen og der gjorde Frankrike-stjernen ingen feil.

Helt mot spillets gang var Atlético i føringen.

Tårene rant

Ting gikk fra vondt til verre for Marseille. Marseilles kaptein og kreative kraft Dmitri Payet var usikker i forkant av oppgjøret etter at en muskulær skade hadde holdt ham ute av helgas oppgjør mot Guingamp.

I finalen sa det tidlig stopp og Payet måtte spasere av etter halvtimen spilt. Franskmannen klarte ikke å holde tilbake tårene i det han ruslet av banen. Nå er spørsmålet om han rekker å bli klar for landslagstrener Didier Deschamps VM-tropp som snart tas ut.

SKADET: Dimitri Payet klarte ikke holde tårene tilbake da han måtte forlate banen etter en halvtimes spill med skade. Foto: REUTERS/Peter Cziborra/NTB scanpix
SKADET: Dimitri Payet klarte ikke holde tårene tilbake da han måtte forlate banen etter en halvtimes spill med skade. Foto: REUTERS/Peter Cziborra/NTB scanpix Vis mer

Griezmanns andre

En som helst sikkert blir å finne i den troppen er Frankrikes talisman Griezmann.

I pausen begynte regnet å hølje ned i Lyon, men det stoppet ikke 27-åringen. Bare tre minutter ut i den andre omgangen satte han inn sitt andre mål for kvelden. Griezmann kom på et godt løp, fikk ballen og så elegant som bare det vippet han ballen over Mandanda.

Et frustrert Marseille-lag uten sin inspirerende kaptein ble løpende mer og mer i mellom et Atlético-lag som ikke satte seg tilbake og kun ønsket og forsvare, men dominerte i banespillet og jaktet flere mål.

Ti minutter før slutt var Marseille nære å skape spenning i kampen igjen. Innbytter Kostas Mitroglou knuste Diego Godin i en hodeduell, men headingen traff stolpen og spratt langs streken før Lucas Hernandéz fikk klarert.

Det var starten på en slags sluttspurt fra Marseille. Venstreback Jordan Amavi fikk den neste sjansen, men Jan Oblak hadde god kontroll på Amavis halv-volley fra 18 meter.

I stedet for en redusering smalt det for tredje gang fra de røde, hvite og blå rett før full tid.

Kaptein og klubblegende Gabi fikk æren av å sette inn lagets siste mål for kvelden etter flott overblikk fra Koke. Dermed kunne feiringen for alvor settes i gang, både på Atlético-benken og tribunen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media