Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åtte badminton-spillere kastet ut av OL-turnering

Spilte for å tape.

DISKET: Her er de fire badminton-parene som nå ikke får fortsette i doublekonkurransen. Foto: REUTERS/Bazuki Muhummad
DISKET: Her er de fire badminton-parene som nå ikke får fortsette i doublekonkurransen. Foto: REUTERS/Bazuki Muhummad Vis mer

• Spiller via tolk: - Kineserne startet. Det var de som gjorde det først

Det internasjonale badmintonforbundet (BWF) har besluttet å diskvalifisere åtte spillere for ikke å ha gjort sitt beste for å vinne i OL.

Det meldte BBC og flere britiske medier onsdag, og opplysningen ble senere bekreftet av IOK. Diskvalifiseringen skjedde dagen etter to kontroversielle kvinnekamper i doubleturneringen i London-OL.

De fire doublelagene er fra Sør-Korea (2), Kina og Indonesia. Lagene var allerede klare for kvartfinalene, og ønsket om å tape handlet om å få gunstigere vei i utslagsrundene.

Publikum i Wembley Arena buet da de kinesiske verdensmestrene Yu Yang/Wang Xiaoli og deres sørkoreanske motstandere Jang Kyung-eun/Kim Ha-na prøvde å overgå hverandre i feilslag i et forsøk på å tape den siste gruppekampen.

Rett etterpå utviklet også kampen mellom sørkoreanske Ha Jung-eun/Kim Min-jing og indonesiske Greysia Polii/Meiliana Jauhari seg til en farse da også de lagene gjorde det de kunne for å tape.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media