Åtte brasilianere fikk sparken

Botafogo, en av Brasils mest populære fotballklubber, sparket åtte spillere etter helgens 0-7-tap i byderbyet mot Vasco da Gama.

De siste dagene har spillerne kjeftet på hverandre og klubbledelsen, og blant annet påstått at de ikke får lønn. KLubbpresident Mauro Ney Palmeiro hevder at nesten all utestående lønn ble betalt dagen før sjokktapet, og vil vise fram bankutskrifter for å bevise det.

Botafogo har vært en av Brasils store klubber, og utgjorde stammen i landslaget den gang Brasil vant VM-titler i fleng. Men de siste årene har hatt resultatmessig magre, noe 15 trenere de fire siste årene vitner om.

Etter søndagens sjumålstap fikk forsvarerne Valdson, Tony, Gustavo og Valmir, midtbanespillerne Fabio Augusto, Marcelinho Paulista, Alexandre Gaucho og spissen Dimba beskjed om å finne seg noe annet å gjøre.

De får ikke trene med A-laget, og har fått beskjed om at de må finne seg en annen klubb om de ønsker å fortsette som fotballspillere.

- Listen ble produsert ut fra økonomiske, tekniske og disiplinære hensyn, sa en talsmann for klubben.

Treneren De, som har vært i jobben en måned, sa at han hadde vurdert å tvinge fram en utsettelse av helgens kamp ved å be fem spillere om å simulere skade.

- Jeg tenkte alvorlig på det, men heldigvis lot jeg være. Da ville vi mistet all vår verdighet, sa han.

(NTB-Reuters)