Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åtte ferskinger

SYDNEY (Dagbladet): Til sammen har handballjentene over 400 landskamper og 16 medaljer i internasjonale mesterskap. Men i OL-sammenheng er disse åtte helt ferske. Nå er de blitt kurset i olympiske leker av lagvenninnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at Cecilie Leganger debuterte på landslaget så tidlig som 2. februar 1993, er dette hennes første OL.

- Det føles litt rart, og det er på høy tid at jeg får med meg et OL-sluttspill. Det er jo snart et halvt liv siden jeg debuterte på landslaget, smiler en blid og opplagt Cecilie Leganger.

Og legger kjapt til:

- I det minste fikk jeg med meg prøve-OL i 1995 og 1999. Men det blir jo ikke det samme.

Like etter prøve-OL i 95 la Cecilie Leganger midlertidig opp som håndballspiller. Hun var lei etter flere års sterkt fokus og hadde lyst til å bruke tid på andre ting.

Større enn VM

Siden hun kom tilbake i 1997, har håndballen vært morsommere enn noen gang - og Sydney-OL har hun sett fram til i lang tid.

- Det var stort å vinne VM på hjemmebane, men jeg kjenner at jeg nå tar del i noe enda større. OL er jo også bare hvert fjerde år. Jeg er veldig fokusert på det vi skal gjøre, og det hadde vært enormt å vinne gull her nede, sier Cecilie Leganger.

God miks

Landslagssjef Marit Breivik er godt fornøyd med miksen i laget - med åtte OL-debutanter i troppen på 15.

- Vi hadde et generasjonsskifte etter VM i 1993, og det ser ut til at vi har klart den overgangen bra. Målet har hele tida vært å forsikre oss om at ikke hele kjernen slutter samtidig, da mister vi viktig rutine, sier landslagstrener Marit Breivik til Dagbladet.

Selv er dette hennes andre OL som norsk landslagssjef.

Gruppearbeid

Breivik er opptatt av å utnytte OL-rutinen som fra før er i troppen - og har satt debutantene på skolebenken for å bli forelest av sine lagvenninner.

- Vi har jobbet med dette i grupper, sier Marit Breivik og forklarer:

De jentene som har vært med i ett OL, har sammen oppsummert sine erfaringer - og de som har deltatt i to eller flere OL, har gjort en felles evaluering.

Denne oppsummeringen er videreført til OL-debutantene i plenum - som på den måten har fått forberede seg best mulig på alt som venter.

OL-veteran

Den desiderte OL-veteranen i det norske laget er kaptein Susann Goksør Bjerkrheim. Hun deltar i sitt fjerde OL.

- Det er gøy å ha med nye, for da deltar man litt mer på deres premisser. Jeg deler rom med OL-debutant Monica (Sandve), og det blir litt morsommere for meg også når jeg ser hvor store øyne hun får, sier Susann.

Andre OL-veteraner på landslaget er Heidi Tjugum (hennes tredje OL), Kristine Duvholt (tredje OL), Trine Haltvik (tredje OL), Kjersti Grini (andre OL), Ann Cathrin Eriksen (andre OL) og Tonje Larsen (andre OL).

  • Søndag kl. 07.30 på NRK: Norge- Danmark

VETERAN: Susann Goksør Bjerkrheim er OL-veteran i det norske laget.
MARITS DEBUTANTER: F.v. Monica Sandve, Marianne Rokne, Jeanette Nilsen, Elisabeth Hilmo, Cecilie Leganger, Birgitte Sættem, Else Marthe Sørlie og Mia Hundvin.