Åtte gule kort og én utvisning i hett derby

Newcastle og Sunderland delte poengene.

RØDT: Sunderlands Stephane Sessegnon blir utvist, mens Cheick Tiote ligger nede. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
RØDT: Sunderlands Stephane Sessegnon blir utvist, mens Cheick Tiote ligger nede. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

• Newcastle - Sunderland 1-1

Åtte gule kort, en utvisning, en straffebom og ett overtidsmål bidro til et høydramatisk derbyoppgjør da Newcastle og Sunderland spilte 1-1 på St. James' Park søndag.

Det bruker å gå hett for seg i det store lokaloppgjøret i Nordøst-England når Newcastle og Sunderland møtes. Slik gikk det også søndag.

Martin O'Neills mannskap så ut til å gå mot borteseier, men to minutter på overtid tuppet Shola Ameobi ballen i mål til 1-1 for Newcastle. Like etter fikk også vertene en stor sjanse til å ta alle poengene etter et massivt press foran Sunderland-målet.

Det var allerede delt ut seks gule kort ved halvspilt første omgang. I det 24. minutt fikk gjestene straffe etter at Mike Williamson sto for tydelig holding på midtstopper Michael Turner. Danske Nicklas Bendtner satte ballen velplassert i mål.

STRAFFEBOM: Newcastles Demba Ba. Foto: AP Photo/Scott Heppell
STRAFFEBOM: Newcastles Demba Ba. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer

Ledelsen var fortjent, men kampen jevnt seg etter hvert ut. Sunderland-spiss Stéphane Sessegnon måtte tusle av banen da han fikk rødt kort for å sette armen i ansiktet på Cheick Tioté etter 58 minutter.

Åtte minutter før slutt kunne Demba Ba utlignet for hjemmelaget fra straffemerket, men keeper Simon Mignolet reddet. Heldigvis for senegaleseren kom Ameobi han til unnsetning og sikret 1-1.

Newcastle er nummer seks i engelsk eliteserie med 44 poeng, mens Sunderland er ti poeng bak erkerivalen.

(NTB)