CLOSE, MEN IKKE NOK: Håvard Bøkko vant distansen, men var åtte hundredeler for sent ute til å overta ledelsen i sammendraget fra Sven Kramer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
CLOSE, MEN IKKE NOK: Håvard Bøkko vant distansen, men var åtte hundredeler for sent ute til å overta ledelsen i sammendraget fra Sven Kramer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Åtte hundredeler unna å lede VM

Håvard Bøkko klarte ikke holde Kramer unna.

HAMAR (Dagbladet): Håvard Bøkko måtte slå Sven Kramer med 48 hundredeler i samløp på 1500-meter for å overta ledelsen i VM-sammendraget etter tre distanser.

Det ville i så fall vært første gang siden 2006 Bøkko ville ledet etter tre distanser.

Bøkko slo Kramer med 41 hundredeler, altså åtte små hundredeler for lite til å overta ledelsen, og dermed også få gå siste par på 10 000.

- Han tar seg sammen, jeg gir alt jeg har, sier Bøkko etter løpet.

Bøkko syns det var surt å være så nær, men mener likevel 1500-meteren var noe av det beste han har gjort i år. Bøkko vant også distansen i dag, men får altså et umulig utgangspunkt når Kramer kan gå på hans rundetider på den avsluttende distansen.

- Planen er å gå jevnt på 10 000, få ut det jeg er god for, sier Bøkko.

Sverre Lunde Pedersen hadde ikke en god dag på 1500 og raste til femteplass i sammendraget etter 1.47.15 og åttende beste tid på distansen. Dermed røk sannsynligvis også medaljesjansen hans i VM.

- Det ser mørkere ut nå, men det er fortsatt veldig jevnt, sier Lunde Pedersen.

Lunde Pedersen har drøyt tre sekunder opp til belgiske Bart Swings som foreløpig innehar tredjeplassen sammenlagt, og et knapt sekund å ta inn på Ivan Skobrev som har fjerdeplassen.