Åtte kamper og mer enn 365 000 kroner i bot for Suarez

Straffes knallhardt for rasisme mot Patrice Evra.

STRAFFES KNALLHARDT: Luis Suarez får åtte kamper og en kraftig bot. Foto: Scanpix
STRAFFES KNALLHARDT: Luis Suarez får åtte kamper og en kraftig bot. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Liverpool-spiller Luis Suarez straffes knallhardt for rasisme mot Manchester Uniteds Patrice Evra.

I en pressemelding skriver FA at urugayaneren får åtte kampers karantene, samt en bot på 365 000 norske kroner.

Den uavhengige komitéen som ble satt til å etterforske saken fant Suarez skyldig i fire punkter der de skriver at Suarez er funnet skyldig i å bruke ord med henvisning til Evras hudfarge.

Straffen blir ikke iverksatt ved en eventuell klage fra Suarez og Liverpool. Komitéen komme med en mer detaljert utredning om saksbehandlingen og straffen på et senere tidspunkt.

- Dette er en veldig vanskelig dag for meg og familien. Takk for all støtte, jeg skal fortsette å jobbe, tvitret Suarez kort tid etter at FA kom med kunngjøringen.

Også Kenneth Dalglish tvitret om FA-avgjørelsen etter at den ble kjent.

- Veldig skuffet over dagens dom. Det e rnå @luis16suarez trenger vår fulle støtte. La oss ikke la ham gå alene, KD.

Liverpool stusser I en uttalelse skriver Liverpool at de er «veldig overrasket og skuffet over» avgjørelsen fra FAs komité. Det heter videre at de ser frem til utredningen om saksbehandlingen, og at de vil vente med en eventuell anke frem til da. Men:

- Vi finner det utrolig at Luis blir funnet skyldig i anklagene fra Patrice Evra når ingen andre på banen - inkludert Evras lagkamerater og dommere - hørte noe til den hevdede samtalen mellom de to spillerne foran The Kop, heter det i uttalelsen.

- Liverpool Football Club ser på rasisme som uakseptabelt - uten kompromiss. Vi har sterk grunn til å tro, etter å ha gått over fakta i saken, at Luis Suarez ikke kom med rasistiske bemerkninger i kampen. Vi mener også at forklaringen til spilleren ikke er troverdig ettersom han tidligere har kommet med lignende anklagelser, skriver klubben.

De mener at det burde vært lagt større vekt på at Evra skrev i sin forklaring at han «Ikke tror Luis Suarez er en rasist» og at FA i sin innledning til saken skrev at Suarez ikke er en rasist.

- Det virker for oss som om FA har vært bestemt på å sikte Suarez selv før intervjuet med ham i begynnelsen av November. Ingenting av det vi har hørt i løpet av etterforskningen har forandret vårt syn på at Suarez er uskyldig i anklagene og vi vil tilby Luis med all den støtten han måtte trenge, skriver Liverpool.

De vil også vite hvorfor FA ikke har siktet Evra for fornærmende bemerkninger mot en motstander da han selv innrømte i sin sak at han fornærmet Suarez på spansk med et tvilsomt begrep. Luis, til hans kreditt, fortalte faktisk FA at han ikke hørte fornærmelsen.

- Veldig strengt Det var etter 1-1-kampen mellom de to lagene i september at Evra beskyldte Suarez for rasisme under kampen. Urugayaneren ble straks siktet, og FA nedsatte en komité til å bestemme utfallet av saken.

Dagbladet snakket med lederen av Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller, tidligere i dag. Da sa Møller at det ville være veldig strengt hvis Suarez straffes.

- Vi får håpe at konklusjonen blir riktig. Jeg vil aldri forsvare rasisme eller vold på fotballbanen, og Liverpool-spillere må ta konsekvensen hvis de gjør feil. Men her får han støtte av klubben og landsmenn, og da blir det veldig strengt hvis han straffes for dette, sa Møller til Dagbladet.

Kulturforskjeller Det har i fransk media kommet fram at ordet Suarez skal ha brukt overfor Evra var «negrito». Selv om det kan gi negative assosiasjoner mange steder i verden, er det angivelig at velmenende ord i spansk og sør-amerikansk språksjargong.

- Suarez og klubben har vært tydelige på at ordene som falt ikke var rasistisk ment. Hvis Suarez hadde ment og sagt dette bevisst ville klubben straffet ham. Vi stoler på klubben og spilleren selv. Det er trist hvis en Liverpool-spiller straffes for rasisme, sa Møller.

Suarez har vært involver i flere kontroversielle hendelser siden Manchester United-kampen, og er også siktet for ufine håndbevegelser mot Fulham-fans forrige mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer