Åtte Liverpool-spillere som ikke er i klubben etter sesongen

Basert på forrige sommer og sesongstarten er det lite sannsynlig at disse spillerne blir å finne på Anfield neste sesong.

FORSVINNER? Det spørs om Emre Can og Philippe Coutinho blir værende på Anfield etter sesongen. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
FORSVINNER? Det spørs om Emre Can og Philippe Coutinho blir værende på Anfield etter sesongen. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Den siste internasjonale pausen for året er en tid hvor managere kan samle tankene og se fram mot det tøffe juleprogrammet.

Det er også en mulighet for å se framover mot overgangsvinduet i januar, og de elleve første ligakampene har gitt en pekepinn på hva klubbene trenger å forsterke.

For Liverpool har sesongen vært en typisk berg- og dalbane, med pinlige tap mot Manchester City og Tottenham, for så å reise seg kampen etter og holde følge med flere av toppklubbene.

Likevel er Jürgen Klopps mannskap sju poeng verre stilt enn på samme tid forrige sesong da de ledet ligaen, og de trenger en imponerende rekke kamper for å oppnå like mange poeng som sist (76 poeng).

Dersom spillerne leverer bedre denne vinteren vil det hjelpe, med tanke på at de røde bare vant en av sju ligakamper i januar og februar forrige sesong.

Vinteren er en tid hvor du kan lære mye av troppen du har til rådighet. Er dypden der? Er spillerne stabile nok? Kan de vinne kamper fra vanskelige utgangspunkt?

Klopp må må ta noen tøffe avgjørelser mot slutten av denne sesongen, for han vil ikke akseptere inkonsekvens eller middelmådighet ettersom han er inne i sin tredje sesong som sjef på Anfield.

Med tanke på det er det sannsynlig at følgende spillerne ikke lenger vil være en del av mannskapet til tyskeren etter sesongen:

1. Emre Can

Det virker ikke sannsynlig at Emre Can signerer en ny kontrakt, og vil derfor kunne gå gratis til sommeren. En retur til Bayern München er veldig sannsynlig, selv om Juventus også har blitt linket til den 23 år gamle tyskeren.

Liverpool vil være skuffet over å miste Can som nærmer seg den perfekte alderen for en fotballspiller, særlig siden de har fostret ham siden ankomsten for fire år siden.

Men samtidig så er det kanskje også riktig å stå på kravene og ikke gi ham den lønna han etter rapportene krever. Det samme gjelder utkjøpsklausulen han ønsker.

Philippe Coutinho er et godt eksempel på en spiller som klubben ville tapt mye penger på dersom han hadde hatt en liknende klausul, med tanke på Barcelonas interesse i sommer.

SNART KONTRAKTLØS: Emre Can. Foto: Andrew Yates/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
SNART KONTRAKTLØS: Emre Can. Foto: Andrew Yates/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer

2. Dejan Lovren

Det er tydelig for alle parter at det ville vært best dersom Lovren ble erstattet i Liverpool.

Spilleren selv ville nytt godt av en ny start et annet sted, og Klopp må endelig oppgradere posisjonen som alltid vil ødelegge for ham dersom han ikke gjør noe med det.

Liverpool vil ikke vinne tittelen med Lovren og Jöel Matip som midtstoppere. Klopp trenger to nye stoppere, og selv om det ville vært fint for klubben å ha Lovren som et fjerdevalg, er det lite sannsynlig at spilleren ser det på samme måte.

HAR SLITT: Dejan Lovren. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
HAR SLITT: Dejan Lovren. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer

3. Jon Flanagan

Du er tilgitt om du har glemt at Flanagan fortsatt er Liverpool-spiller, og minuttene han fikk i ligacup-tapet for Leicester blir sannsynligvis hans eneste denne sesongen.

Den 24 år gamle lokale gutten sleit med å få spilletid da han var på utlån til Burnley forrige sesong, og det er vanskelig å se for seg at han vil bli fast inventar på et Premier League-lag igjen, etter at to kneskader har ødelagt karrieren hans.

En overgang i januar, enten permanent eller på utlån, vil være klokt.

SLITER MED KNEET: Jon Flanagan. Foto: Robbie Stephenson/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SLITER MED KNEET: Jon Flanagan. Foto: Robbie Stephenson/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

4. Danny Ings

I likhet med Flanagan spiller Ings stort sett fotball med U23-laget om dagen.

Det er tydelig at den tidligere Burnley-angriperen er godt likt, men å være en profesjonell maskot bak innbytterbenken på Anfield hver eneste helg, er en karriere som ikke er tilfredsstillende.

Et utlån eller et salg vil også her være klokt, siden Ings vil slite med å få særlig mer spilletid med Roberto Firmino, Daniel Sturridge, Dominic Solanke, Mohamed Salah, Sadio Mané, Philippe Coutinho og Alex Oxlade-Chamberlain alle foran ham i køen.

HAR IKKE SLÅTT TIL: Danny Ings. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
HAR IKKE SLÅTT TIL: Danny Ings. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

5. Ragnar Klavan

Dersom Klopp endelig skulle hente en midtstopper eller to, noe Liverpool-fansen håper på, vil Klavan falle enda lavere på rangstigen.

Han vil også falle ytterligere når Nathaniel Clyne endelig er tilbake fra skade og Joe Gomez blir en mulighet på stopperplass.

32-åringen har ett år igjen av kontrakten til sommeren og en overgang vil gi mening for både klubb og spiller.

BACKUP: Ragnar Klavan. Foto: Ryan Browne/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
BACKUP: Ragnar Klavan. Foto: Ryan Browne/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

6. Lazar Markovic

Dersom du har glemt Ings eller Flanagan, har du definitivt glemt Markovic også. Det virker som om Klopp har gjort det samme, for den serbiske vingen får ikke kamper for U23-laget heller.

Han var en ubrukt innbytter i ligacupen mot Leicester og det er det nærmeste han har vært A-laget denne sesongen.

Han kostet rundt 200 millioner kroner for tre år siden, og Markovic har en kontrakt som ikke går ut før 2019, så et utlån i januar kan være lurt dersom noen vil betale noe for ham til sommeren.

BOMKJØP: Lazar Markovic. Foto:   REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
BOMKJØP: Lazar Markovic. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer

7. Daniel Sturridge

Sturridges kontrakt går også ut sommeren 2019, like før han fyller 30 år. Og det vil derfor bli spennende å se om han får forlenget kontrakten i løpet av de neste månedene.

Med tanke på den høye lønna han har, vil det være vanskelig for Liverpool å rettferdiggjøre å gi ham det samme i en ny kontrakt. Særlig med tanke på rollen han har i troppen nå kontra da han signerte kontrakten i 2014 som en av nøkkelspillerne i klubben.

Dersom partene ikke blir enige om en kontrakt, vil Liverpool være kloke dersom de selger ham før de mister ham gratis om et år.

SNART KONTRAKTLØS: Daniel Sturrdige. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB Scanpix
SNART KONTRAKTLØS: Daniel Sturrdige. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB Scanpix Vis mer

8. Philippe Coutinho

Det mest kontroversielle navnet på denne lista, men det virker skrevet i stjernene at også han forsvinner. Det har bare vært et spørsmål om tid etter at han begynte flørtingen forrige sommer.

Den 25 år gamle brasilianeren ser ut til å følge i fotsporene til Luis Suarez og dra til Camp Nou et år etter at han gikk offentlig ut og ønsket en overgang.

Liverpool vil iallfall være i en posisjon der de kan hente inn en erstatter tidlig, noe de ikke klarte å gjøre da Suarez dro i 2014. Da kom Rickie Lambert (til slutt sammen med Mario Balotelli) i stedet for Alexis Sanchez.

Med tanke på at Naby Keita allerede er sikret, kan Liverpool igjen forsøke å erstatte Coutinhos kreativitet med Thomas Lemar, og pengene kan også brukes til å styrke forsvaret og en spiss som erstatter for Sturridge.

KAN DRA TIL BARCA: Philippe Coutinho. Foto: Alex James/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
KAN DRA TIL BARCA: Philippe Coutinho. Foto: Alex James/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Øvrige spillere som fort forsvinner: Adam Bogdan, Connor Randall, Divock Origi, Sheyi Ojo og Ryan Kent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer