Intens gullkamp i Allsvenskan i Sverige

Åtte nordmenn i svensk gulldrama

Når to serierunder gjenstår skiller det tre poeng mellom første og fjerdeplassen i Allsvenskan. For første gang på lenge er det hele tre stockholmslag som kjemper om gullet.

I KAMP: Daniel Granli i kvalikk-kamp mot Celtic til Europa league. Foto: Andrew Milligan / Pa Photos
I KAMP: Daniel Granli i kvalikk-kamp mot Celtic til Europa league. Foto: Andrew Milligan / Pa Photos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Slik ser tabellsituasjonen ut:

Allsvenskan 2019

Djurgården: 62 poeng

Hammarby: 59 poeng

AIK: 59 poeng

Malmö: 59 poeng

Hele åtte nordmenn er involvert i den spennende gullkampen i Allsvenskan: Aslak Fonn Wittry, Fredrik Ulvestad og Per Kristian Bråtveit (Djurgården), Mats Solheim og Dennis Widgren (Hammarby), Daniel Granli og Tarik Elyounoussi (AIK), Jo Inge Berget (Malmö).

Stockholms-lagene dominerer

For første gang på lenge er det tre stockholmslag som kjemper om det edleste metallet i Sverige. Med to serierunder igjen leder Djurgården med tre poeng over sine byrivaler AIK og Hammarby.

For første gang på nesten 15 år ligger Djurgården an til å vinne serien, etter å ha levert en meget god sesong. Med hele tre nordmenn i troppen har blåtrøyene satt seg selv i en veldig god posisjon. En av dem som har markert seg positivt i laget er høyreback Aslak Fonn Witry. Med tre mål og åtte assist er han en av de forsvarsspillerne som har produsert mest målpoeng i årets utgave av Allsvenskan.

Han forteller at laget er favoritter til å stikke av med tittelen før sesongens to siste kamper er spilt.

SE TV: AIK vant 3-2 over Maribor i Stockholm, men røk ut av mesterligakvalifiseringen på bortemålsregelen etter 4-4 sammenlagt. Før kampen ble avgjort ble det bråk på tribunen. Reportere: Emilie Rydning og Fredrik Filtvedt Vis mer

- Ja, det er vi jo. Det er veldig gode sjanser for gull. Vi har satt oss selv i en veldig god posisjon før innspurten, sier Aslak Fonn Witry til Dagbladet.

Fonn Witry har høstet mye ros i sin første sesong i Allsvenskan etter overgangen fra Ranheim. Han mener at laget har sett sterke ut i hele år, men sier at ligaens uforutsigbarhet kan være med og påvirke hvem som tar gullet hjem.

- Jeg mener vi har det beste laget i ligaen. Vi har en rød tråd gjennom hele laget og kjenner hverandre veldig godt. Samtidig vet du aldri med den ligaen her, merkelige ting kan skje som kan påvirke gullkampen, forteller Witry.

MANGE NORDMENN: I Stocholm er det hele syv nordmenn som kjemper om gull. En av de er Tarik Elyounoussi Foto: Nils Petter Nilsson / NTB Scanpix
MANGE NORDMENN: I Stocholm er det hele syv nordmenn som kjemper om gull. En av de er Tarik Elyounoussi Foto: Nils Petter Nilsson / NTB Scanpix Vis mer

Vil dytte AIK ned fra tronen

Trønderen sier at det nå er fire pengesterke-lag som er med å kjempe i toppen. Etter byrival AIK tok hjem gullet i fjor, er de svært lystene på å dytte de regjerende mesterne ned fra tronen.

AIK-midtstopper Daniel Granli syntes det er kult at det er så jevnt i toppen. Granli kom til AIK før sesongen etter å ha spilt store deler av karrieren i Stabæk. Selv om han ikke har vært i den svenske hovedstaden så lenge, har han allerede rukket å kjenne på det sterke rivaleriet mellom Stockholms-klubbene. Hen sier at det vil svi hvis de argeste rivalene i Djurgården stikker av med gullet.

- Det hadde ikke akkurat vært noe stas det. Det er noe annet når det er en så stor rival du kjemper imot, forteller den tidligere Stabæk-spilleren.

Etter en tøff start med lite spilletid i den svenske hovedstaden, har Granli fått bra med spilletid nå i høst. Han forteller at AIK har veldig lyst til å forsvarte tittelen fra i fjor, og fortsatt være det ledende laget i Stockholm.

- De derbyene vi har spilt mot de andre hovedstads-lagene er noe av det beste jeg vært med på i min karriere. Det betyr mye for fansen, så det hadde vært ekstremt bittert hvis gullet skulle gå til ett av de andre stockholmslagene, forteller Granli.

Målforskjellen mellom de fire lagene er også veldig lik. AIK møter tabellnabo Malmö kommende mandag til en meget viktig kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer