Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åtte nordmenn på pallen

Norge 2 spurtslo Norge 1 i herrestafetten i Lahti.

DOBBELT: Tyske Tim Tschranke gikk først inn på stadion i Lahti, men Kristian Tennemo og Tord Asle Gjerdalen gjorde til slutt opp om seieren. Tennemo trakk det lengste strået.Foto: SCANPIX/EPA/Markku Ojala
DOBBELT: Tyske Tim Tschranke gikk først inn på stadion i Lahti, men Kristian Tennemo og Tord Asle Gjerdalen gjorde til slutt opp om seieren. Tennemo trakk det lengste strået.Foto: SCANPIX/EPA/Markku Ojala Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Kristian Tettli Rennemo spurtslo Tord Asle Gjerdalen og sørget for at det norske andrelaget vant verdenscupstafetten i Lahti i dag.

Simen Østensen, Roger Aa Djupvik, Sjur Røthe og Rennemo gikk for Norge 2, som sammen med Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Petter Eliassen og Gjerdalen ordnet norsk dobbeltseier.

Norges andrelag lå over halvminuttet bak teten etter de to klassisketappene, men gode løp av Sjur Røthe og ankermann Rennemo sikret seiersmuligheter på stafetten.

Rennemo og Gjerdalen kom inn på oppløpet sammen med Tyskland og Russland, men de siste meterne var det bare en kamp mellom landsmennene - og Rennemo hadde mest sprut under skiene.

- Jeg var litt nervøs, Jeg visste han var rask, men ikke så rask. Men dette var bra for begge lagene, vi er fornøyde, sier han til FIS-intervjuerne etter målgang.

Landslagsaktuelle
Både Røthe og Tettli Rennemo var høyaktuelle for en landslagsplass før helgens renn i Lahtis. De ble ikke mindre aktuelle etterpå.

— De gikk seg helt klart inn i landslagsdiskusjonen, sier sportssjef Åge Skinstad til NTB.

Det mener også Steinar Mundal, tidligere norsk sjeftrener, som var i Lahtis som en del av det norske trenerteamet.

— Jeg mener de må inn på et lag i regi av skiforbundet med en eneste gang. Det er viktig å ta vare de beste vi har og vi trenger sårt gode skøytere. Nå må vi skjerpe oss. Det er bare fire år til neste OL, sier Mundal.

Talent
Røthe skøytet inn til tredjeplass i NM på 15-kilometeren i fri teknikk. Han har vært et skøytetalent i lang tid. Denne sesongen tilhører han Team Manpower.

FOLKSOMT: Åtte norske og fire tyske på pallen.Foto: SCANPIX/EPA/Markku Ojala
FOLKSOMT: Åtte norske og fire tyske på pallen.Foto: SCANPIX/EPA/Markku Ojala Vis mer

— Jeg trives kjempegodt der, men sier ikke nei til landslaget om jeg får et tilbud, sier Røthe.

— Jeg håper å gå bra resten av sesongen slik at jeg kan legge inn en god søknad om landslagsplass, sier Tettli Rennemo, som kommer fra Lekvik, rundt fire mil hjemkommunen til Petter Northug.

Tyskland tok tredjeplassen i en stafettkonkurranse uten de største OL-stjernene på plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!