Åtte norske tenåringer på skandinavisk talentliste

Dansk 19-åring på topp.

NUMMER ÉN: Bayern Münchens Pierre-Emile Højbjerg (t.v.) er av danske BT rangert som det største talentet i Skandinavia. Her i duell med Borussia Dortmunds armenske midtbanespiller Henrikh Mkhitaryan i den tyske supercupen tidligere i måneden. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB Scanpix
NUMMER ÉN: Bayern Münchens Pierre-Emile Højbjerg (t.v.) er av danske BT rangert som det største talentet i Skandinavia. Her i duell med Borussia Dortmunds armenske midtbanespiller Henrikh Mkhitaryan i den tyske supercupen tidligere i måneden. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Danske BT har satt opp en liste med de 20 største skandinaviske talentene akkurat nå.

Journalist Michel Wikkelsø Davidsen forteller til Dagbladet at han har snakket med U-landslagstrenere, talentspeidere og agenter i Danmark, Norge og Sverige for å få inn ekspertvurderinger, men at det er avisa som har tatt den endelige avgjørelsen. 

- For å komme på lista må du være mellom 14 og 19 år fra Skandinavia, og det handler om hvem som har det største potensialet, hvem som kan nå lengst, skriver Davidsen i en epost til Dagbladet.

Åtte nordmenn Ifølge BT er det ikke Martin Ødegaard, men den danske 19-åringen Pierre-Emile Højbjerg, som kan nå lengst i Skandinavia akkurat nå. Højbjerg har én landskamp på det danske A-landslaget, og er ikke langt unna førsteelleveren til Bayern München.

Strømsgodsets 15-åring er på en god andreplass, mens det også er funnet rom til ytterligere sju nordmenn: 

4. Mats Møller Dæhli (19, Cardiff)
7. Kristoffer Vassbakk Ajer (16, Start)
9. Tobias Svendsen (14, Molde)
16. Morten Thorsby (18 Heerenveen)
17. John Hou Sæter (16, Rosenborg)
19. Sander Svendsen (17, Molde)
20. Vajebah Sakor (18, Juventus) 

Hele lista kan du se på BT.dk

Om Ødegaard skriver den danske avisa:

«Forventes å få sin debut for Norges ligalandslag mot Emiratene, og han er nå det sprøeste navnet i norsk fotball. 15-åringen har på 15 Tippeliga-kamper scoret tre mål, lagt opp til seks, og driblet seg inn som en av profilene allerede.»

- Gjetning C Mores fotballekspert Bengt Eriksen sier til Dagbladet at han ikke blir blåst av banen av lista når Dagbladet presenterer den for ham, og sier han har et avslappet forhold til denne typen rangeringer. 

- Dette er basert på kvalifisert gjetning. Det er ikke to streker under svaret, sier Eriksen, som understreker at han ikke har sett noen av spillerne nok ganger til å kunne mene noe bastant - bortsett fra én: 

- Martin Ødegaard har fulgt ganske tett, så han er den jeg har best grunnlag til å uttale meg om. I så måte: Nå dansken på førsteplass (Højbjerg) er fire år eldre, da skal han være god.

LANDSLAGSSPILLER. Martin Ødegaard debuterer mot Emiratene i kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LANDSLAGSSPILLER. Martin Ødegaard debuterer mot Emiratene i kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer