GLEDE OG SORG:  Tampa Bay-spillerne jubler etter et mål i første periode, mens Bostons keeper og fans skuffet må innse at det går mot tap. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP
GLEDE OG SORG: Tampa Bay-spillerne jubler etter et mål i første periode, mens Bostons keeper og fans skuffet må innse at det går mot tap. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFPVis mer

Åtte på rad for Tampa

Scoret tre mål på 85 sekunder og fikk en knallstart på Conference-finalen i NHL.

(Dagbladet): Tampa Bay Lightning kunne ikke ha bedt om en bedre start på finalen i Eastern Conference. Boston Bruins var sjanseløse på egen is da første kamp i sluttspillserien ble spilt i går kveld amerikansk tid.

Tre mål over en periode på 85 sekunder midtveis i første periode åpnet opp for Tampa. Til slutt ble det 5-2-seier.

- Vi kunne ikke ha bedt om et bedre resultat etter å ha hatt fri i ni dager, sa Tampa-forwarden Martin St. Louis.

- Ble ikke skremt Etter å ha slått toppseedede Washington Capitals over fire strake kamper, fikk Tampa-spillerne nemlig en god friperiode. Det hadde imidlertid Boston også, etter at laget knuste Philadelphia Flyers.

- Vi ville komme hit og spille vårt eget spill, og det synes jeg vi gjorde. Jeg synes de (Boston) åpnet bra, særlig de første tre-fire minuttene. Vi ble ikke skremt, men fortsatte bare med vårt eget spill. Vi utnyttet sjansene, og så klart er det lettere å spille nå når vi leder serien, sa St. Louis.

Han har et poeng der. Av de tolv sluttspillseriene som er spilt så langt i år, har laget som vant første kamp gått seirende ut av ni av seriene. Boston vant imidlertid første sluttspillrunde til tross for at laget åpnet med to hjemmetap mot Montreal. Seriene spilles i best av sju kamper.

- Vanskelig I går ga Bruins-spillerne fra seg pucken alt for ofte. Heller ikke skuddene satt som de skulle.

- Det er vanskelig. Vi ga dem egentlig hvert eneste mål, sa forsvareren Tomas Kaberle om Tampas tre mål på 85 sekunder.

- Vi vet at vi er bedre og må bare vise det i neste kamp. Vi vet at de er farlige i angrep. Det kommer ikke til å bli en lett serie, la han til.

Det var Kaberle som gjorde den største tabben i 85-sekundersperioden. Han ga fra seg pucken til Teddy Purcell bak buret, og kunne bare se på at det innen sekunder var blitt 0-3.

- Vi må rose dem for at de utnytter sjansene. Det er slik spillet deres er, sa Boston-trener Claude Julien.