UNDER LUPEN: Politiet har pågrepet åtte personer mistenkt for kampfiksing. Blant annet skal kamper fra Serie A være involvert. Dette bildet er tilfeldig utvalgt og er fra Inters Diego Milito mot Novaras Andrea Lisuzzo. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
UNDER LUPEN: Politiet har pågrepet åtte personer mistenkt for kampfiksing. Blant annet skal kamper fra Serie A være involvert. Dette bildet er tilfeldig utvalgt og er fra Inters Diego Milito mot Novaras Andrea Lisuzzo. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORINVis mer

Åtte pågrepet mistenkt for kampfiksing i Italia

Politiet mener spillere og spillselskaper er innblandet.

Åtte personer ble fredag pågrepet mistenkt for kampfiksing i Italia. Serie A-kamper er blant 150 sportsarrangement som etterforskes for kampfiksing.

De fleste kampene som italiensk politi etterforsker er fra serier på lavere nivå, men også kamper fra Serie A er gjenstand for etterforskning.

- Vi har utvekslet informasjon med Italias fotballforbund om kampene som er under mistanke, sier påklager Rosario Cantelmo til Sky Sports 24.

I juni satte italienske myndigheter ned en gruppe som skal bekjempe kampfiksing. I utgangspunktet startet man med 18 kamper i Serie B og lavere divisjoner.

- Vi har allerede vært i kontakt med direktørene i klubbene som er involvert og bedt om en forklaring. For øyeblikket ønsker vi ikke å navngi klubbene, sier Cantelmo.

Ifølge politiet er det bevis for at tidligere og nåværende spillere samt spillselskaper er innblandet i kampfiksingen. Mafiaen skal også være involvert i jukset.

(NTB)