Åtte personer arrestert for å ha fikset storseier til Elfsborg

Vant 7-1 i Champions League-kvalifisering.

 MISTENKELIG SEIER:  Elfsborg valset over latviske Daugava for ett år siden. I dag ble åtte personer arrestert, mistenkt for å ha fikset kampen. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert.
MISTENKELIG SEIER: Elfsborg valset over latviske Daugava for ett år siden. I dag ble åtte personer arrestert, mistenkt for å ha fikset kampen. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert.Vis mer

(Dagbladet): Det var i juli i fjor at svenske Elfsborg møtte latviske Daugava Daugavpils i den andre kvalifiseringensrunden til Champions League.

Det første oppgjøret ble spilt i Sverige. Vertene ledet 1-0 til pause, men etter 90 minutter sto det hele 7-1 på resultattavla.

Det sveitsiske selskapet Federbet, som kontrollerer spillsikkerheten rundt om i Europa, mistenkte at Latvia-klubbens svake innsats kunne bety at kampen var fikset, skriver svenske Aftonbladet.

Uvanlig store summer skal ha bli spilt på at skulle scores mer enn seks mål i kampen.

Åtte arrestert Etter over ett år med etterforskning slo i dag latvisk politi til og arresterte åtte personer, skriver nyhetsbyrået AP.

Ifølge politiets talsmann Dairis Anucins er to av disse spillere, to klubbrepresentanter og fire personer som står utenfor.

En holdes i varetekt, mens de sju andre er sluppet ut igjen, med forbud mot å delta i noen form for fotballaktivitet.

- Råtne epler Elfsborg-spilleren Johan Larsson uttalte at det var skremmende om det stemte, da han ble bedt om å kommenterte ryktene etter kampen for ett år siden. Aftonbladet tok i dag kontakt med spilleren igjen, etter arrestasjonene.

- Det var ingenting vi tenkte på da. Det kjennes jævlig ut. Vi gjorde det vi kunne. Så finnes det noen råtne epler som vil tjene penger på slikt. Det får de stå innefor, sier en skuffet Larsson.

Tidligere denne uken ble sju personer tiltalt for to 2. divisjonskamper med mistenkelig utfall i 2012.