Åtte personer pågrepet i Oslo i forbindelse med landskampen

I frykt for ordensforstyrrelser.

(Dagbladet): I formiddag måtte politiet gripe inn og pågripe åtte personer i Oslo sentrum i forbindelse med landskampen mellom Norge og Kroatia som spilles på Ullevaal i kveld. Det skriver TV 2.

Supporterne skal være en del av hooligansmiljøet rundt kroatisk fotball.

- Vi fikk melding om at det var en ansamling kroatiske fotballsupportere på stedet. I frykt for ordensforstyrrelser ble disse pågrepet og kjørt vekk fra stedet, sier operasjonell sjef, Marianne Heidenstrøm til TV 2.

Flere fotballsupportere blir grundig sjekket, og får blant annet kontrollert passene sine. Det skal være rent forebyggende arbeid.

Ifølge NRK skal de arresterte være på en internasjonal liste over hooligans som ikke får slippe inn på fotballkamper.

Forhåndsregler NFF har i dag tatt flere forholdsregler for å forhindre trøbbel i forbindelse med kveldens kamp.

- Først vil jeg si at vi har et godt samarbeid med politiet foran hver kamp, og vi har satt inn tiltak som gjør oss trygge på at dette kommer til å bli en fotballfest for alle som kommer til Ullevaal i morgen. Uten at jeg ønsker å gå i detalj om hvilke tiltak det dreier seg om, sier kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund (NFF), Yngve Haavik, til NTB.

Nye regler I tillegg til å gjøre det vanskeligere for kroater utenfor Norge å få tak i billetter, har NFF kommet fram til noen nye regler før søndagens landskamp.

- Vi har innført forbud mot kroatiske drakter og flagg på stadion. Det står på billettene at de kun er for hjemmelagets supportere. Vi kommer også til å visitere alle før de slippes inn, sier Haavik.

Kroatias supportere har gjentatte ganger laget bråk i løpet av EM-kvalifiseringen. I bortekampen mot Italia i november måtte spillet stoppes i en lengre periode etter at bengalske lys ble kastet fra bortesupporterne og inn på banen, samtidig som at det oppsto slåsskamper på tribunene, skriver NTB.

Kroatiske fans brøt seg også inn og laget et hakekors på gressmatta før kampen mot Italia, noe som førte at Kroatia ble trukket ett poeng i Norges gruppe.