Åtte spillere, en stor ball og elektriske pistoler

I Ultimate Tak Ball takler man ved å gi motstanderen støt.

(Dagbladet): Ultimate Tek Ball er en ny sport, funnet opp av en amerikansk vennegjeng. Reglene er i utgangspunktet enkle: Kast den ekstra store ball i mål flest ganger, og du vinner kampen.

Men der man i andre idretter takler en motspiller for å hindre ham i å score, skal man i Ultimate Tek Ball gi hverandre støt med små, håndholdte elektrosjokk-våpen i Ultimate Tek Ball.

- Det er veldig, veldig lav spenning. Jeg kan gi meg selv støt, og en rykker bare litt til. Det får ingen konsekvenser over tid, og det påvirker ikke vitale organer som for eksempel hjertet, sier UTB-grunnlegger Leif Kellenberger til Reuters.

Ryan Moorhead er UTB-spiller, og under en promoteringskamp i Thailand nylig ble han «stukket» flere ganger.

ELEKTROSJOKK: Her er «våpenet» spillerne bruker på banen. Foto: Reuters / Navesh Chitrakar / Scanpix
ELEKTROSJOKK: Her er «våpenet» spillerne bruker på banen. Foto: Reuters / Navesh Chitrakar / Scanpix Vis mer

- Jeg sluttet å telle da jeg ved en anledning ble liggende på bakken med to folk som stakk meg mye. Det føltes som et langt støt, men det var kanskje 10-15 enkeltstikk, sier Moorhead.

- Det gjør vondt, men det er ikke vondt nok til å stoppe deg fra å spille videre fordi adrenalinet pumper. Men det føles ikke bra. Jeg tor jeg ble stukket omtrent ti ganger i løpet av kampen, sier Damian Ryan.

Hver kamp består av tre perioder som varer i syv minutter. Lagene har fire spillere hver, og enhver spiller som har ballen er det lov å gi et støt. Elektrosjokk-våpnene har 3 til 5 milliampere, noe som er omtrent ti prosent av styrken til våpnene amerikansk politi pruker.

ULTIMATE TAK BALL: Her kan du lese reglene for sporten.