Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Åtte-ti stykker kan vinne

Det har vært flere overraskende vinnere i OL. Tom Stiansen blir gjerne en av dem. Slalåmrennet kjøres i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke gjort det så bra i slalåm i år som tidligere. Men kanskje kan vi overraske lørdag, sånn som Aamodt og Kjus har gjort tidligere i OL, håper Stiansen, som i utgangspunktet er Norges bestemann i slalåmløypa lørdag.

Og siden Kjus og Aamodt har gjort det så skarpt, har det banet vei for et utmerket utgangspunkt for Stiansen & co.

- Trykket på oss blir borte når OL allerede er en suksess. Nå er på en måte laget fornøyd uansett hvordan det går lørdag, mener Stiansen, som likevel ikke vil være fornøyd med bare å delta i OL.

- Det er åtte-ti stykker som kan vinne her, og jeg er en av dem. Jeg har jo vunnet før, sier han til NTB.

Men det begynner å bli lenge siden Stiansen sto på toppen av pallen. Verdensmesteren fra 1997 har bare en rennseier i verdenscupen, og den kom samme året som han vant VM. Siden har det vært mye skader, og det er først nå 31 år gamle Stiansen er tilbake i verdenstoppen. Høydepunktet denne sesongen var 3. plassen i Madonna di Campiglio.

- Det blir spennende å se hvor vi står, siden det er gått en måned siden vi sist konkurrerte, sier Stiansen, som har fått med seg at noen av konkurrentene har konkurrert litt i OL også. Blant annet hadde Bode Miller en forrykende finaleomgang i slalåmdelen av kombinasjonen.

- Vi får håpe han ikke kjører sånn lørdag, smiler Stiansen.

- Bode er nok favoritt, men i OL kan det komme mange overraskelser, sier mannen som håper å bli en av dem.

(NTB)

Hele Norges coronakart